Home»Muzika»ARTAN LILI PRED NASTUP NA ŠA FESTU: Važno je da svi sa sobom ponesemo neko toplo sećanje na Mikšu

ARTAN LILI PRED NASTUP NA ŠA FESTU: Važno je da svi sa sobom ponesemo neko toplo sećanje na Mikšu

Neka ljubav vuče stvari,  nema love, al’ ne mari,  ionako sve što vredi lova ne može da sredi.

2
Shares
Pinterest Google+
Artan Lili/Photo: Ša Fest
Artan Lili/Photo: Ša Fest

Druge večeri ŠA Festa koji se 17. i 18. avgusta održava u Prijedoru, u čast prerano preminulog muzičara i slikara Dalibora Popovića MIkše,  publika će se družiti s beogradskim bendom Artan Lili.

Ovu noise­pop četvorku čine: Bojan Slačala – bas i vokal, Romana Slačala – vokal i daire; Marko Ajković – bubanj; Ivan Skopulovič – gitara.

Grupa svojim prepoznatljivim vizuelnim identitetom i zvukom privlači pažnju još od 2013. godine kada su nastali. Završene pesme objavljuju sukcesivno, singl po singl, što smatraju svojom inovacijom.

Pred nastup na Ša Festu, Bojan Slačala, frontmen benda kaže da je siguran da će svirka Artan Lili u Prijedoru biti prepuna emocija.

– Nekako znam da će i meni i publici to biti čista emocija i verujem da će svi koji budu bili te večeri u Letnoj bašti poneti kući neko toplo sećanje na Mikšu. Mislim da je Prijedor zaslužio jednu dobru žurku ovim povodom, što će biti izvrstan način da se odužimo Mikšinom liku i delu. Svakako, drago nam je što smo deo prvog ŠA festa iz mnogo razloga – kaže on.

Ovo je vaš drugi nastup u Prijedoru, kako Prijedorčani reaguju na vašu svirku?
– Prošli koncert u Prijedoru je po mišljenju svih članova grupe bio jedan od najboljih u karijeri. Ja sam se lično plašio kako će mi biti prvi put u rodnom gradu, sa novim bendom pred starom ekipom, ali ispostavilo se da je trema bila suvišna i sve je samo eksplodiralo, tako da i ovog puta očekujemo ludnicu… mi ćemo sigurno dati sve od sebe da napravimo dobru žurku.

Kako ti se čini ideja o kreiranju ovakvog festivala?
– Ja sam optimista, a mi ćemo uvek biti tu da zasučemo rukave i adekvatno odgovorimo na pozitivne vibracije, jer su ovakve inicijative (dokle god su od prosvetiteljskog interesa) preko potrebne za kulturno-umetnički život svake zajednice. Mislim da bi Prijedor u doglednoj budućnosti, uz adekvatnu podršku lokalnih i regionalnih ulagača mogao biti vrlo ponosan na Ša Fest.

Kakve muzičke novitete spremate svojoj publici?
– Upravo smo finalizirali poslednje singlove za drugi album, čiji vinil će se pojaviti na jesen. Vidimo se 18. avgusta, povedite ekipu i budite tamo!


 HL/Ša Fest

Previous post

UJED DOBRE SVIRKE... The Bite pokidali na Zidiću

Next post

Stara postava AC/DC u tajnosti radi na novom materijalu?!

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *