Home»Muzika»JURICA PAĐEN OTKRIO: ŠTULIĆ MI SE JAVIO U SNU i odsvirao mi novi hit Aerodroma

JURICA PAĐEN OTKRIO: ŠTULIĆ MI SE JAVIO U SNU i odsvirao mi novi hit Aerodroma

4
Shares
Pinterest Google+
Jurica Pađen i Džoni Štulić/Photo: facebook@GrupaAerodrom
Jurica Pađen i Džoni Štulić/Photo: [email protected]

Legendarni Jurica Jura Pađen će sa svojom grupom Aerodrom, osam godina posle prvog, sjajnog nastupa, ponovo zasvirati 15. avgusta na beogradskom Beer festu.

I ovoga puta posetioce na Ušću očekuje repertoar sastavljen od najvećih hitova iz njegove četiri decenije duge karijere – “Fratelo”, “Digni me visoko”, “Obična ljubavna pjesma”, “Što si u kavu stavila”…

– Uzbuđenje je pozitivno, srećni smo što se možemo ponovo pojaviti na tako velikoj manifestaciji – kaže za Novosti Pađen, koji ničim ne odaje utisak zvezde. – Odsviraćemo i neke pesme kojih tada nije bilo.

Vaši novi hitovi poput “Ja te jednostavno volim” pokazuju da jednostavna pop-rok pesma još može da se napravi?
– Upravo je ona nastala u snu, i to mi se desilo prvi put u životu. A sanjao sam da mi je Džoni Štulić svira. Usred noći sam ustao da to snimim, da je ne bih zaboravio. Ujutru se nisam ničeg sećao, ali snimak je bio tu. Rekao sam Džoniju kako sanjam da svira pesmu, a on pita: “Hoćeš da me potpišeš kao autora?” (smeh).

Jurica Pađen i Džoni Štulić/Photo: facebook@GrupaAerodrom
Jurica Pađen i Džoni Štulić/Photo: [email protected]

Sa Štulićem ste i danas u dobrim odnosima?
– Bio sam pretprošle godine kod njega, kad sam išao na koncert Pola Sajmona. Čuli smo se pre nekoliko dana. Objavio je nedavno na YouTubeu zbirku instrumentala “Odeon”.

Leto vam je veoma aktivno?
– Pored svirki, radimo na pesmama za novi disk. Uz to, Croatija records izdaje boks-set sa prvih pet albuma Aerodroma, povodom 40 godina benda, što je veliko priznanje, jer su do sada na taj način objavili vrlo ograničen broj izvođača – Bijelo dugme, Parni valjak, Haustor, Divlje jagode… Radim muziku za jednu predstavu u Zagrebu koju režira Beograđanin Boris Liješević.

Na YouTubeu je popularan snimak kad Štulić i vi srećete Boru Đorđevića i spontano se dogovarate da otpevate prateće vokale u Čorbinom hitu “Al Kapone”…
– Sećam se odlično, bilo je to kod hotela Ekscelzior u Beogradu. Odmah smo otišli do njihovog studija i otpevali to što treba. Lepo je što je neko snimio taj susret i stavio na internet. Nastupamo na Beer Festu iste večeri kad i Čorba, baš kao i pre osam godina, i neverovatno je da obe grupe slave četiri decenije karijere. Moja je, doduše, u tom periodu obuhvatala i Azru, Pađen bend, Četiri asa, kao i solističke instrumentalne albume.

HL/Izvor: novosti.rs

Previous post

Muke po gledanosti... Oskar uvodi novu kategoriju i skraćuje trajanje ceremonije

Next post

Kad sunce opet zađe... Druga Punk parada 18. avgusta u Požegi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *