Home»Knjige»Peti roman o detektivu Maksu Vulfu iz pera Tonija Parsonsa stiže 9. avgusta

Peti roman o detektivu Maksu Vulfu iz pera Tonija Parsonsa stiže 9. avgusta

4
Shares
Pinterest Google+

Novi roman Tonija Parsonsa “Devojka u plamenu” od četvrtka 9. avgusta naći će se u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Serijal romana o detektivu Maksu Vulfu doveo je Parsonsa na sam vrh britanskog kriminalističkog žanra.

“Devojka u plamenu” ima uzbudljiv zaplet, uverljivo predstavljene likove i naravno, neočekivane preokrete.

Teroristi koji pomoću drona obore helikopter na londonski tržni centar pokreću lanac događaja u koje će biti uvučeni i krivci i nevini, a detektiv Maks Vulf se zatiče u središte unakrsne vatre između tehnološki sofisticirane terorističke grupe i ubice s nadimkom Opaki Mojsije. Međutim, tek kada se Maksova bivša žena iznenada vrati sa zahtevom da dobije starateljstvo nad njihovom ćerkom, za njega počinje borba važnija od svih ostalih.

Da li prava opasnost dolazi od zločinaca koje Maks traži? Ili od ljudi koje pokušava da zaštiti? Ili najveća opasnost preti od onih koji su mu najbliži?

Toni Parsons/Photo: Promo
Toni Parsons/Photo: Promo

Toni Parsons je rođen u Londonu. Tokom sedamdesetih bio je muzički kritičar u NME, jednom od najuticajnijih muzičkih listova u Britaniji. Njegovi intervjui s grupama kao što su The Clash, Sex Pistols, Blondie, Talking Heads i Ramones načinili su ga kultnom figurom među mladima Engleske.

Osamdesetih je dobijao nagrade za svoj novinarski rad u listovima GQ i Elle. Devedesetih je postao jedan od najpoznatijih televizijskih komentatora u emisiji Late Review na BBC.

Njegov prvi roman “Čovek i dečak” u Engleskoj je doživeo ogroman uspeh i samo za prva dva meseca prodat je u tiražu od 750.000 primeraka.

Parsonsovi romani su bestseleri, prevođeni na više od 40 jezika.

 

Previous post

KAD SE KAŽE "ULIČNA UMETNOST" NA OVO SE MISLI... Pogledajte kakve genijalne murale pravi ovaj Brazilac

Next post

THE BITE PRED KONCERT NA ZIDIĆU: Biće sjajna svirka i za one koji nas slušaju prvi i 101. put

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *