Home»Muzika»KAD SE KAŽE “ULIČNA UMETNOST” NA OVO SE MISLI… Pogledajte kakve genijalne murale pravi ovaj Brazilac

KAD SE KAŽE “ULIČNA UMETNOST” NA OVO SE MISLI… Pogledajte kakve genijalne murale pravi ovaj Brazilac

4
Shares
Pinterest Google+
Eduardo Kobra/Photo; freeyork.org
Eduardo Kobra/Photo; freeyork.org

Brazilski umetnik Eduardo Kobra, poreklomiz Sao Paula, čovek je koji svakoga dana stiče ogroman broj pratitelja i osoba koje podržavaju njegov rad.

On stoji iza strahovito velikog broja murala koji su u kratkom vremenu počeli da se doživljaju kao pravi dragulji ulične umetnosti. Neki od njih su murali brojnih muzičkih ikona poput Džona Lenona, Boba Dilana, Dejvida Bouvija, Madija Votersa, Tupaka Šakura, Notorious B.I.G.-a, Kurta Kobejna, Džima Morisona i mnogih drugih.

Njegov stil čine geometrijski oblici u žarkim bojama kojima pleni pažnju i naprosto ostavlja bez daha sve prolaznike, a samim time oživljava sumorne i dosadne zgrade koje su se pre nego što su oslikane stapale u sivilu grada.

Ipak, Kobri nisu samo muzičke legende inspiracija prilikom oslikavanja zidova na ulicama, on pokazuje interes i za brojne istorijske figure. Od Endija Vorhola, preko Alberta Ajnštajna, Abrahama Linkolna, Salvadora Dalíja, Dalaj Lame, pa sve do izmišljenih likova poput Jode iz serijala “Ratovi zvezda”.

Zanimljivo je da je Kobra pre nekoliko godina u Rio De Žaneiru oslikao mural pod nazivom “Etnias” koji je po svemu sudeći najveći mural na svetu jer obuhvata skoro 3 hiljada kvadratnih metara površine i za njega je potrošio 1.500 litara boje, odnosno 3.000 limenki boje.

U nastavku slede neki od njegovih najboljih murala poznatih muzičara, a ostale radove možete popratiti i putem njegovog službenog Instagrama.

 

 

 

 

A post shared by Eduardo Kobra (@kobrastreetart) on

 

Chicago ?? foto by @fasrahfilmes #chicago

A post shared by Eduardo Kobra (@kobrastreetart) on


 

 

 

?

A post shared by Eduardo Kobra (@kobrastreetart) on

Previous post

Nova sezona Musicology Barcaffè Sessions u znaku broja tri: Treća sezona muzičkog serijala, tri zemlje, tri sjajna koncerta...

Next post

Peti roman o detektivu Maksu Vulfu iz pera Tonija Parsonsa stiže 9. avgusta

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *