Home»Muzika»Kopija Prinsove ploče koju je mrzeo prodata na Discogsu za rekordnih 27.500 dolara

Kopija Prinsove ploče koju je mrzeo prodata na Discogsu za rekordnih 27.500 dolara

4
Shares
Pinterest Google+
Prins/ Photo: Wikipedia.org
Prins/ Photo: Wikipedia.org

Kopija vinil izdanja Prinsovog albuma iz 1987. godine, “The Black Album” prodata je za rekordnih 27.500 dolara što je najveći iznos za koji je na Discogsu prodata neka ploča u istoriji muzike.

Kopija koja je otišla na Discogsu je jedna od 500.000 koje je Prinse odlučio da uništi. Razlog je jednostavan, a pojasnio ga je 1991. godine u intervjuu za Rolling Stone magazin:

– Shvatio sam da možemo da umremo sutra i sudiće nam po poslednjoj stvari koja je ostala iza nas. Nisam hteo da ta ljuta, gorka stvar bude moja poslednja.

Anonimni vlasnik ploče, koji je ipak sačuvao jedan od primeraka koji je trebalo da bude uništen, je bivši radnik u jednoj fabrici za rezanje ploča u Torontu. Ime mu je Džef Gold. Ovaj album nije imao službeni naziv i trebalo je da bude prodavan u crnom omotu bez posebnih obeležja osim kataloškog broja.

Pre Prinsove, najskuplje prodata ploča na Discogsu je bila takođe kopija “The Black Album” ploče koja je otišla za 15.000 dolara 2016. godine. Ranije ove godine, još jedan primerak je prodat za 42.298 dolara, ali na aukciji.

HL/Izvor: music-box.hr

Previous post

Objavljena zvanična satnica prvog Heart Rock festivala u Vrbasu

Next post

TUŽNA MISAO KOJA SE DIVNO PLEŠE... Festival tanga od 23. do 26. avgusta u Novom Sadu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *