Home»Fun»Stripomania»Krenite u avanturu sa Dilanom Dogom… Istraživač noćnih mora stiže na male ekrane

Krenite u avanturu sa Dilanom Dogom… Istraživač noćnih mora stiže na male ekrane

5
Shares
Pinterest Google+

Vodeća italijanska izdavačka kuća za stripove Sergio Bonelli Editore proširiće svoju djelatnost na TV produkciju, a u planu je snimanje serijala na engleskom jeziku po čuvenom stripu Dilan Dog,

“Dilan Dog” je osmišljen kao serijal od deset epizoda, zasnovan na popularnoj franšizi Ticijana Sklavija koja prati istoimenog istraživača paranormalnih pojava koji sa svojim pomoćnikom Gručom preuzima slučajeve koji obično podrazumijevaju i prisustvo monstruma, duhova, vampira, vukodlaka i zombija.

Ovaj strip izlazi već 32 godine, ima više od 500 brojeva, uz prodaju od 50 miliona primeraka u 30 zemalja.

Ovaj korak čuvenog izdavača stripova treba da otvori vrata novoj produkciji koja će se zvati Bonelli Entertainment, i koja će imati za cilj da otvori novi univerzum strip junacima po uzoru na “Marvel” i “DC Comics” sa velikim brojem adaptacija.

Ipak, Vićenso Sarano, jedan od predstavnika kompanije Bonelli ističe da će produkcija ovom projektu pristupiti sa posebnom pažnjom zbog ranijih pogrešnih odluka:
– Tokom 2011. godine stvorena je adaptacija “Dilana Doga” u američko-indijskoj produkciji. Ovaj film je bio potpuni promašaj i razočarao je mnoge ljubitelje slavnog junaka.

Dilan Dog, iistraživač noćnih mora

Dilan Dog/ lospayiobianco. it
Dilan Dog/ lospayiobianco. it

Prvi broj “Dilana Doga” izašao je u Italiji 26. septembra 1986. godine. Već posle nekoliko brojeva postigao je veliku popularnost. Početkom devedesetih strip je u celom svetu izlazio u više od milion primeraka mesečno.

Iako je taj broj vremenom pao, “Dilan Dog” je i dalje vrlo popularan, posebno u Italiji. U bivšoj Jugoslaviji on je izlazio redovno od 1987. do 1991. godine u izdanju novosadskog “Dnevnika”. U Srbiji je 2006. Sistem Komiks objavio nekoliko strip albuma Dilan Dog – gigant, a od 14. februara 2008. Dilana objavljuje izdavačka kuća Veseli četvrtak.

Kompanija Boneli u pregovorima je u vezi novih projekata sa potencijalnim italijanskim i međunarodnim partnerima, uključujući i globalne striming servise.

Ovaj potez izdavača dolazi usljed velikog porasta profita tvoraca serija u Italiji zahvaljujući ostvarenjima “Gomora” i “Mladi papa”, kao i najavljenog spektakla produkcije HBO “Moj briljantni prijatelj”.

– Razvoj novih metoda putem kojih će gledaoci moći pristupiti svojim omiljenim i legendarnim likovima i franšizama, kao i ekskluzivne nove TV serije na kanalima koje sami gledaoci odaberu je jedan od najvećih prioriteta naše kompanije. Trenutno investiramo u stvaranje visokobudžetnog serijala, a prvi koji će se predstaviti na malim ekranima je “Dilan Dog” – rekao je Davide Boneli, predsednik grupe Sergio Bonelli Editore.

Dilan Dog/ mondofox. it
Dilan Dog/ mondofox. it

Izvor: nezavisne.com

Previous post

Honey Hahs objavile novi singl... Poslušajte "River"

Next post

Minimalizam, elegancija i jasan protest... Nene Čeri predstavila novi singl "Kong"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *