Home»Muzika»SEDAM U JEDAN… Dejv Grol najavljuje solo projekat “Play”, 23-minutnu pesmu i mini-dokumentarac

SEDAM U JEDAN… Dejv Grol najavljuje solo projekat “Play”, 23-minutnu pesmu i mini-dokumentarac

4
Shares
Pinterest Google+
Dejv Grol/Photo: YouTube printscreen
Dejv Grol/Photo: YouTube printscreen

Dejv Grol, frontmen Foo Fightersa, najavio je “Play”, mini dokumentarac koji kulminira sa njegovim izvđenjem 23 minuta dugog instrumentala na sedam različitih instrumenata.

Grohl je stvorio impresivan projekat “Play” koji stiže 10. avgusta, kako bi predstavio “sve nagrade i izazove koje donosi posvećivanje života sviranju i savladavanju muzičkog instrumenta”.

– Gledajući kako moja deca počinju da sviraju i uče da pevaju ili sviraju bubnjeve, vraća me u vreme kada sam bio njihovog uzrasta, slušao albume, učio iz tog slušanja… i kada odvedem svoju decu na mesto gde dobijaju muzičke lekcije, vidim da su te škole pune dece koja se stvarno trude da to shvate – rekao je Grol u saopštenju.

Dejv Grol/Photo: YouTube printscreen
Dejv Grol/Photo: YouTube printscreen

– Čak i sada, kao čovek od 49 godina, još uvek pokušavam da shvatim… to nije nešto što ikada do kraja shvatite. Uvek pratite sledeći izazov, i uvek pokušavate da nađete način da poboljšate ono što ste naučili – kaže Grol.

Grol je snimio “Play” uz pomoć saradnika Marka Monroa iz Sonic Highwaisa. On izvodi čitav 23-minutni instrumental na svakom instrumentu psoebno, a potom su ti snimci spojeni kako bi se dobio utisak “zajedničke” svirke.

Zanimljivo, svakako… Pogledajte trejler:

HL/Izvor: rollingstone.com

Previous post

The Boss sve bliži odluci... novi album i evropska turneja 2019?

Next post

Završen treći Outhide u Zaječaru... Evo kako je bilo na ovogodišnjem izdanju festivala

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *