Home»Muzika»Sadašnje i buduće zvezde world musica na beogradskom festivalu Todo Mundo

Sadašnje i buduće zvezde world musica na beogradskom festivalu Todo Mundo

3
Shares
Pinterest Google+
Monsieur Doumani/ Photo: Alexandros Peleties
Monsieur Doumani/ Photo: Alexandros Peleties

Posle pet prolećnih izdanja, festival “Todo Mundo” od prošle godine je vezan za leto, pa će ovogodišnje izdaje biti održano od 30. avgusta do 2. septembra.

Publika će moći da vidi i čuje muzičare sa 4 kontinenta, u dve prestoničke koncertne sale: Dvorani Kolarčeve zadužbine i  Studentskom kulturnom centru.

Na festivalu će nastupiti kako mladi umetnici pred kojima je međunarodna karijera, tako i zvezde ovog popularnog muzičkog žanra sa brojnim izdanjima i priznanjima.

Na otvaranju u Kolarcu, budimpeštanski bend Csangallo predstaviće zanimljivu mešavinu Balkana i Čangoš tradicije, dok će ovdašnjoj publici dobro poznata sarajevska Divanhana, zajedno sa turskom pevačicom Suzan Kardeš, doneti svoje uvek posebno viđenje sevdaha.

Na festivalu će, prvi put u Srbiji, nastupiti spektakularni trio Barmer Boys iz Radžastana u Indiji, sa iskustvom velikih evropskih i američkih turneja.

Drugi trio dolazi sa Kipra – Monsieur Doumani, sastav kome se posle aktuelnog albuma “Angathin” sva vrata otvaraju, tako je do poslednjeg trenutka bilo neizvesno hoće li se za Beograd naći prostor u njihovom gustom rasporedu.

Završno veče zaokružiće legenda muzike Gane – King Ayisoba, koji se pred beogradsku publiku vraća posle godinu i po dana.

Domaća scena će biti predstavljena slavljeničkim nastupom grupe Institut. Veče pre toga će beogradski kvartet Naked konačno pred beogradskom publikom pokazati zbog čega su postali najtraženiji world music sastav iz Srbije.

Golnar & Mahan/ Photo: Promo
Golnar & Mahan/ Photo: Promo

Program World music festivala “Todo Mundo”:

30. avgust – Dvorana Kolarčeve zadužbine
Csangallo (Mađarska)
Divanhana & Suzan Kardes (BiH/Turska)

31. avgust –  SKC
Golnar & Mahan (Austrija/Iran/Kanada)
Naked (Srbija)

01. septembar – SKC
Institute (Srbija)
Barmer Boys (Indija)

02. septembar – SKC
Monsieur Doumani (Kipar)
King Ayisoba (Gana)

Ulaznice za koncert u Kolarcu mogu da se kupe na blagajni Kolarca po ceni od 1.000 i 800 dinara, a karte za koncert u SKC-u mogu da se kupe u klubu SKC-a i to po cenama 400 dinara za 31. avgust i po 600 dinara za 1. i 2. septembar.

Cena specijalnog kompleta ulaznica za tri večeri u SKC-u košta 1.300 dinara.

Previous post

Ljudi... vratiće se ALF!

Next post

A ONDA DOĐE DOSTAVLJAČ PICE I RAZVALI... koliko dobro svira klavir

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *