Home»Fun»Malo je kasno da se pokaju… Bendovi koji stvarno ne vole svoje ime

Malo je kasno da se pokaju… Bendovi koji stvarno ne vole svoje ime

5
Shares
Pinterest Google+
Dejv Grol, Foo Fighters/Photo: facebook@foofighters
Dejv Grol, Foo Fighters/Photo: [email protected]

Obično su nam imena omiljenih bendova nešto o čemu uopšte ne razmišljamo, ali mnogi članovi tih istih bendova voleli bi da mogu da ih promene.

Problem je što je teško i besmisleno menjati ime kada je već izgrađen imidž i kada postaneš poznat i popularan.  Zašto bi postojao isti bend koji svira istu muziku, ali se drugačije zove?

Evo nekoliko bendova koji bi stvarno voleli da promene ime.

Foo Fighters/Photo: facebook@foofighters
Foo Fighters/Photo: [email protected]

Foo Fighters

Dejv Grol svom bendu je dao ime po šifri koju su američki piloti u Drugom svetskom ratu imali za prijavu NLO-a. Zvuči zabavno, ali njemu baš i nije. Tad je, kaže, bio pomalo opsednut vanzemaljcima pa mu je to bilo zanimljivo ime koje je pronašao u nekoj knjizi.

– Da sam razmišljao o tom bendu kao o ozbiljnoj karijeri, verovatno bih smislio nešto drugo jer ovo je najgluplje jebeno ime benda na svetu. Da sam pomislio da će ovaj bend trajati duže od mesec i po, nazvao bih nas drugačije. Stvarno je glupo – rekao je Grol.

Arctic Monkeys/ Photo: Facebook @ArcticMonkeys
Arctic Monkeys/ Photo: Facebook @ArcticMonkeys

Arctic Monkeys

Mislili smo da je Aleks Tarner jednostavno ljubitelj životinja, ali danas priznaje da je ime benda užasno glupo a odgovornost svaljuje na gitaristu Džimija Kuka.

– Nemam pojma odakle je ime, Džimi je to smislio, on je kriv. Nikad nam nije ni rekao što to znači. Ako i zna, čuva tu tajnu od mene – tvrdi Tarner i dodaje:
– To mi je bio prvi bend. Puno ljudi prođe kroz nekoliko bendova prie nego što uspeju i pre nego što pronađu ime koje ima odgovara. Ali, mi smo samo počeli da sviramo i sve se dogodilo jako brzo.

Smashing Pumpkins/Photo: YouTube printscreen
Smashing Pumpkins/Photo: YouTube printscreen

Smashing Pumpkins

Ime legendarnog  benda uvek će biti predmet šala, ali i sami članovi su toga itekako svesni. Kao i njihovi fanovi, a verujemo da su mnogi zaključili kako neće ni da poslušaju šta oni sviraju jer jednostavno zvuči malo čudno.

Isto mišljenje ima i nekadašnja basistkinja Darsi Vrecki, koja je zaključila da je Smashing Pumpkins “glupo ime, bezvezna i loša šala i grozna ideja”. Pa, nije ni čudo što je otišla iz benda.

Mogwai/ Photo: Promo
Mogwai/ Photo: Promo

Mogwai

Škotski post rock bend koji ima prilično dobro, zvučno ime dobijeno po liku iz “Gremlina”. Čak je i priča dobra, ali ne baš na svim jezicima. Naime, na kineskom reč “mogui” znači – demon. Po toj reči je lik iz “Gremlina” dobio ime. Dok su shvatili da su “prokleti” već je bilo kasno.

– Uvek smo hteli da imamo bolje ime, ali kao i s drugim stvarima – jednostavno nismo stigli do tog problema – kažu iz benda.

Jimmy Eat World/ Photo: Promo
Jimmy Eat World/ Photo: Promo

Jimmy Eat World

Ekipa je nedavno shvatila koliko prezire ime svog benda. Nije da je dobro, ali možda je njihov razlog malo začuđujući.

– Savet za mlade bendove: Kada smišljate ime, pazite da prva slova svih reči imaju smisla i ne komplikuju vam život kada ih stavite na majice i drugu robu (JEW – Jevrejin). Nema na čemu – rekli su momci iz Jimmy Eat World i dodali:
– Ime smo smislili za manje od 5 minuta, najozbiljnije, samo da možemo da sviramo na nekoj proslavi. Zapamtite, čak i naizgled besmislene odluke mogu biti veće nego što ste mislili. Usporite i donesite pravu odluku.

Izvor: 100posto.hr

Previous post

96 joj je godina tek... i peva u death metal bendu

Next post

A Journey Through Rock 'N' Roll... Da li znate kako zvuče 65 najpoznatijih rok pesama "spakovano" u 5 minuta?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *