Pop i klasika zajedno? Može… Peter Bence 30. oktobra u Kombank dvorani

0
77
Peter Bence& Photo> Promo
Peter Bence& Photo> Promo

Novi svetski fenomen krosovera između klasične i pop muzike, stiže u Srbiju. Peter Bence nastupiće u Kombank dvorani 30.o ktobra 2018. godine.

Peter Bence je mladi mađarski pijanista, kompozitor i producent rođen 1991. godine. Klavir je počeo da svira još sa dve godine. Sa sedam godina primljen je na renomiranu akademiju “Franc List” i napisao je  svoju prvu kompoziciju pod uticajem Mocarta i Šopena.

Samo četiri godine kasnije objavio je prvi solo album sa autorskim kompozicijama. Godine 2004. dobio  je treću nagradu na takmičenju “Gyorgy Ferenczy International Piano Contest” a 2008. objavio je drugi album “Nightfall”.

Peter Bence& Photo> Promo
Peter Bence& Photo> Promo

Inspirisan poznatim Džonom Vilijamsom odlazi u Boston da studira komponovanje muzike za film na Berklee College of Music. Istovremeno postaje poznat u svetu zahvaljujući svojim video klipovima objavljenim na internetu sa obradama poznatih hitova.

Prva je bila obrada pesme “Bad” Majkla Džeksona, zatim “Cheap Thrills” Sie, “Don’t stop me now” grupe Queen, “Cry me a river” Džastina Timberlejka i mnoge druge.

Ovi klipovi objavljeni na njegovim zvaničnim Facebook i YouTube kanalima dostigli su približno 300 miliona pregleda.

Njegov najnoviji video objavljen u maju ove godine (“Africa” grupe Toto), za samo dva meseca imao je više od dva miliona pregleda.

Peter Bence& Photo> Promo
Peter Bence& Photo> Promo

Peter Bence dobitnik je mnogobrojnih nagrada, a bio je upisan i u Ginisovu knjigu rekorda od januara 2012. do juna 2017. godine u kategoriji “Most Piano Key Hits in One Minute” (najveći broj udara po dirkama klavira u minuti).

U toku 2017.godine je bio na turneji u 20 zemalja na četiri kontinenta i učestvovao je na koncertu  BBC’s Proms u Hajd Parku u Londonu pred više od 50.000 gledalaca.

Peter Bence se ističe po tome što je srušio granice između klasične i pop muzike zahvaljujući svom veoma ekspresivnom i savremenom stilu, čime je uspeo da podigne sviranje klavira na sasvim novi nivo i istovremeno inspiriše mlade generacije muzičara i zaljubljenika u muziku širom sveta.

Njegov koncert u Beogradu predstavlja jedinstvenu priliku za publiku da uživa u talentu ovog mađarskog muzičara.

Ulaznice za koncert po cenama od 2300 dinara u prodaji su od 31. jula na prodajnim mestima Eventima i na blagajni Kombank dvorane.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime