Home»Muzika»SVE ZA FANOVE… Evo zašto i kako Metallica menja set listu od grada do grada

SVE ZA FANOVE… Evo zašto i kako Metallica menja set listu od grada do grada

5
Shares
Pinterest Google+
Metallica/ Photo: Facebook @Metallica
Metallica/ Photo: Facebook @Metallica

Metal veterani Metallica prilagođavaju se fanovima i menjaju koncertnu set listu od grada do grada, od nastupa do nastupa.

Kako tvrdi direktor muzičke platforme Spotify Daniel Ek, Metallica prilagođava svoje set liste prema navikama svojih fanova. Zavisno od toga šta ciljana publika grada u kojem nastupaju sluša, Lars i ekipa nastojaće da udovolje njihovom odabiru i na popis staviti najpopularnije pesme benda u tom regionu. Samim tim fanovima pružaju jedinstveno iskustvo na svakom nastupu.

Kako prenose Quartz i NME, Ek je naglasio da zahvaljujući ovakvim platformama bendovi i izdavači imaju bolji uvid u želje i ukuse svoje publike te da upravo Spotify time na dnevnoj bazi menja muzičku industriju.

– Nikada ranije nismo bili u ovakvoj prilici da možemo da donesemo informisane odluke i razumemo publiku, kao što to možemo danas – izjavio je Ek.

To će svakako olakšati posao bendu i bubnjaru Larsu Ulrihu koji je godinama opsesivno istraživo podatke i prema njima slagao set liste koncerata Metallice još pre pojave ove platforme. Prema njegovim ranijim izjavama, Lars je temeljno analizirao desetine nastupa u određenom regionu pokušavajući svaki put da sastavi novu set listu sa šest do osam novih pesama koje tamo ranije nisu svirali.

Navodno nisu ponovili jednaku set listu od 2003. kada je počeo da se služi ovim sistemom. Pritom se služio arhivama set lista i podacima lokalnih radio stanica, a dolazak u 21. vek će mu očigledno olakšati posao.

HL/Izvor: mixer.hr 

Previous post

ENIGMA ZVANA LEJDI GAGA: Pevačica sprema šesti studijski album i to je jedino sigurno... Ostalo je - enigma

Next post

96 joj je godina tek... i peva u death metal bendu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *