Home»Muzika»Monday Blues… Cotton Pickers 30. jula na Platou Milana Mladenovića

Monday Blues… Cotton Pickers 30. jula na Platou Milana Mladenovića

4
Shares
Pinterest Google+

Nastupom benda Cotton Pickers u ponedeljak, 30. jula od 21:00 čas nastavlja se serijal low-noise bluz koncerata na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda.

Cotton Pickers/ Photo: AleX
Cotton Pickers/ Photo: AleX

Bend Cotton Pickers formiran je još 2004. godine u Mladenovcu, ali kontinuirano radi od 2008. u sastavu Jovan Stepić (gitara, vokal), Ivan Stepić (bas gitara) i Uroš Ugrinović (bubnjevi).

Cotton Pickers su nekoliko puta i zvanično nagrađeni: treće mesto (2010.) na takmičenju “Demo masters 7” u organizaciji Radio Beograd 202 (pesma “Waiting For A Bus” našla se na istoimenoj kompilaciji); prvo mesto na 31. Majskoj Gitarijadi u Požarevcu (2010.); drugo mesto na festivalu “Uhvati ritam” u Svilajncu (2010.) i prvo mesto na Zaječarskoj gitarijadi (2011).

U avgustu 2012. godine bend je završio rad na svom debi albumu “Slaughterhouse Blues”, koji je ponudio njihov kvalitetan spoj rocka i bluesa.

Energični i emotivni, Cotton Pickers su brzo osvojili simpatije kako publike, naročito mlade, tako i kolega i medija, donoseći dah svežine na domaću bluz scenu.

Cotton Pickers pripada grupi koncertno veoma aktivnih bendova. Veliki broj samostalnih i nastupa na festivalima širom Srbije bili su odlična prilika da steknu i opravdaju reputaciju odličnog live benda.

Previous post

Stiže nova Apple serija po ideji montipajtonovca Terija Gilijama

Next post

Opet malo solo... Tom Morelo najavio novi album "The Atlas Underground"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *