Bokante i Epiphany za kraj druge sezone koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions… Evo kako je bilo sinoć na Kalemegdanu…

0
60
Mailika/ Photo: Anastasija Asja Zec

Druga sezona koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions zatvorena je koncertom world music grupe Bokante na Kalemegdanu.

Majkl Lig, pevačica Malika i osam muzičara za čak pet kontinenata sinoć su odličnim ritmom razigrali beogradsku publiku među zidinama stare tvrđave.

Predgrupa ovom koncertu bio je bend mladih srpskih muzičara Epiphany, predvođen basistom Perom Krstajićem, koji je nedavno diplomirao na Berkli koledžu.

Osnivač benda Bokante, Majkl Lig koji je takođe basista, u toku svog koncerta pozdravio je ove mlade muzičare i zahvalio im se na fantastičnom nastupu.

Veče je na najbolji način zaokružilo još jednu sezonu Musicology koncerta koji su nastali sa idejom da se publika u intimnoj atmosferi upozna sa svetskim muzičarima.

– I ove godine smo uspeli u tome da Beograd bude jedna od destinacija u turnejama vrsnih svetskih muzičara! – zaključio je direktor festivala Miša Relić. On je dodao da ne želi da projekat Musicology postane veći, već isključivo da iz godine u godinu bude sve bolji i da neće odustati od kvalitetne muzike.

Ovako je bilo sino’ na Kalemegdanu…

Da podsetimo, poslednji serijal koncerata obogatili su nastupi izvanrednih svetskih muzičara – Incognito, Berhoft, Robert Glasper Trio, Jazzanova Live i Paula Rondelph, Bojan Zulfikarpašić & Modern Times, Quartet, dok su u letnjoj sezoni u poslednjih mesec dana nastupali švetski bend Koop Oscar Orchestra i r’n’b i soul diva Angie Stone.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime