Home»Muzika»Homeland»GOBLINI: Pesma “Ima nas” je prevazišla i bend i nas kao stvaraoce, pevaće se kad sledeći put izađemo na ulice…

GOBLINI: Pesma “Ima nas” je prevazišla i bend i nas kao stvaraoce, pevaće se kad sledeći put izađemo na ulice…

4
Shares
Pinterest Google+
Goblini/ Photo: AleX
Goblini/ Photo: AleX

Goblini ovog leta šprataju regionom, drže sjajne koncerte, pa iako su više od četvrt veka na muzičkoj sceni i dalje oduševljavaju fanove svojom energijom.

– “Re Contra” je naš najzreliji album, većini članova i najdraži, a najponosniji smo na “Robu s greškom”, zbog teških uslova u kojima je to izdanje nastajalo. Pesma “Ima nas” je prevazišla i bend i nas kao stvaraoce. Postala je numera koja će sledeći put, kada ponovo izađemo na ulice, biti pesma koja se peva iz sveg glasa – kažu članovi Goblina.

Na nastupima imate i posle 26 godina od nastanka benda pravu punk energiju. Kako uspevate, da li vam je to jednostavno u krvi?
– Naša želja da budemo zajedno i da sviramo, ljudima koji dolaze na naše koncerte znači mnogo, kao i njihova energija nama. Desi se jedna prelepa stvar, i nama na bini i njima u publici. A, da li je to punk ili nešto drugo, zar je i bitno?!

Sećate li se svojih početaka? Ima li suštinske razlike između tadašnje i sadašnje scene na našim prostorima?
– Nema neke velike. Svakako da mi, kao i oni pre nas, ali i posle nas, žele istu stvar – da se bave muzikom i da kažu kroz nju ono što misle. Naravno da svako vreme nosi svoje i da nikad ne može isto.

Goblini/ Photo: AleX
Goblini/ Photo: AleX

Reklo bi se da nam istinski duh punka nikada nije bio potrebniji nego sada, a sa druge strane kao da ga nikada manje nije bilo. Ima li novih nada?
– Ima, samo novinari treba da im daju više prostora.

Pratite li alternativnu scenu u regionu? Da li se neki bend izdvaja svojom energijom i potencijalom?
– Nažalost, vrlo malo, ali svakako u koji god grad da dođemo ili na festival, uvek ima bar jedan bend koji je dobar.

Radite li na novom materijalu?
– Da, ako nekako uspemo da otmemo od vremena i obaveza. Pred kraj smo tog posla, ali s obzirom na nemogućnost planiranja našeg slobodnog vremena, ne znamo kada ćemo kompletno završiti album i predstaviti ga publici.

HL/Izvor: Demofest

Previous post

Šabački letnji festival od 3. do 5. avgusta. Idemo zar ne? Jer tamo nas čekaju Škrtice, Vlatko Stefanovski, Irie FM, Laka...

Next post

Da li ste čuli za "prokletstvo belog upaljača"?

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.