Home»Muzika»Terra Viva art fest 27. i 28. jula u dvorištu ateljea Terra u Kikindi

Terra Viva art fest 27. i 28. jula u dvorištu ateljea Terra u Kikindi

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Terra Viva art fest održaće se u petak i subotu 27. i 28. jula u dvorištu ateljea Terra u Kikindi. Ovogodišnji festival obeležiće izvođenje četiri benda i tri Live Acta elektronske i plesne muzike u toku dve večeri – TerraAcustica i TerraBeatz.

Prve večeri koja nosi naziv TerraAcustica (kao omaž festivalu embrionu TerraVive) nastupiće: Ivana Vukmirović Manivi, Panta Šiklja Nafta, Daniel Kiš i Dušan Milešević.

Ivana Vukmirović Manivi/Photo: Emilija Gajić
Ivana Vukmirović Manivi/Photo: Emilija Gajić

Ivana Vukmirović, koja nastupa pod umetničkim imenom Manivi, je kantautorka koja živi i stvara u Beogradu. Album prvenac, koji se zove jednostavno “Manivi”, objavljen je pod okriljem Lampshade media.

Saradnja sa vrsnim džez/soul muzičarima kompatibilnim u muzičkom senzibilitetu donela je ovom albumu raznolikost i nesvakidašnju lepotu. Bend Manivi čine neki od najeminentnijih muzičara u regionu: Peđa Milutinović – bubnjevi (Vasil Hadžimanov band, Qzama, Schime Trio), Dragan Ćalina – klavijature (prof. klavira školovan na prestižnom konzervatorijumu u Amsterdamu), Dejan Antović- bas (Balkanopolis, Octave Listner).

Manivi se takođe bavi komponovanjem muzike za stihove pisaca sa naših prostora kao što su Branimir Crnčević, Laza Kostić, Tin Ujević, Mika Antić i drugi.

Objavila je singl “Kad bi meni dali jedan dan”. Autor teksta je pisac i aforističar Branimir Crnčević, a autor aranžmana je Aleksandar Sedlar. U pripremi je drugi singl na srpskom jeziku “Među javom i med snom” (Laza Kostić), duetska pesma sa glumcem Sergejem Trifunović. Manivi je autor muzike i aranžmana.

Panta Šiklja Nafta/ Photo: Promo
Panta Šiklja Nafta/ Photo: Promo

Panta Šiklja Nafta, pronalazač novog poetskog stila udrilirizma koji peva i svira gore od najgorih pevača i svirača ali čije delo predstavlja jednu finu porodicu koju svi vole, a da pri tom nisu ni svesni zašto im se to zapravo sviđa.

Uvek ističe da je provincijski vozač viljuškara, a ono “šiklja nafta” je izabrao zato što je nafta krvotok civilizacije i predstavlja najznačajniju tečnost posle krvi.

Za sebe kaže još i ovo: – Moja karijera je tekla dvolinijski: Proizvodio sam lekove za ljude i od toga živeo, a u slobodno vreme izmislio višu poeziju koju sam nazvao udrilirizam za razliku od niže poezije koju skraćeno zovemo poezija.

Daniel Kiš/ Photo: Promo
Daniel Kiš/ Photo: Promo

Danijel Kiš je rođen u Kikindi 1988. Potiče iz muzičke porodice i sa devet godina počeo je da pohađa muzičku školu – odseku za violinu. Sa trinaest godina violinu je zamenio gitarom i od onda se ne razdvaja od nje.

Svirao je u mnogim kikindskim bendovima , raznih žanrova: bass gitaru u bendovima Armadillo i Anima, bio vokal u bendu Mortero iz Bačke Topole, a trenutno je frontmen benda Grin.

Zaljubljenik je u grunge, alternative rock, indie i new wave. Pored svirki sa bendom Grin, nastupa često i sam u akustičnoj varijanti .

Svira na violini, gitari, bass gitari, kontri, kontrabasu  i na ukuleleu. Uskoro planira da objavi album kao kantautor.

Dušan Milešević/ Photo: Promo
Dušan Milešević/ Photo: Promo

Dušan Milešević (11) najmlađi je učesnik ovogodišnjeg Terra Viva art festa. Završio je peti razred osnovne škole i četvrti razred osnovne muzičke škole u Kikindi (klavir).

Sa drugarima je osnovao dečji band The Devils (proleće 2016 god). Prvi nastup imali su na Suvača festu 2016. godine, a zatim su imali još oko dvadesetak svirki – Dani ludaje, Jazz&Blues Fest Kikinda kao i po jedan nastup u Novom Bečeju 2016 i  Bečeju 2018.

Od kraja marta 2018 svira sa kikindskim bendom odraslih afirimisanih muzičara – The Friends gde je vocal i svira klavijaturu. Preferira blues.

Atilla Abraham -WB41/ Photo: Promo
Atilla Abraham -WB41/ Photo: Promo

Drugo festivalsko veče veče usmereno je ka promociji elektronske muzike, DJ-inga kao i plesne muzike i nosi naziv TerraBeatz a nastupaju: Atilla Abraham -WB41 – DJ koji već dve decenije nastupa sa epitetom vinilnog gurua, WOLGANG S – Vukan Stojanović – producent i veteran elektronske muzičke scene i IDIOT TV/Tribute to Igor Grandić (Electro-Wire Edits) – projekat namenski je kreiran za nastup na Terrabeatzu.

Program oba festivalska dana počinje u 21:00 čas, a ulaz je besplatan.

Previous post

Demi Lovato u bolnici. Pevačica se predozirala heroinom?

Next post

Ovo je Alita - heroina novog filma Roberta Rodrigeza i Džejmsa Kamerona

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *