Home»Muzika»Bas uz bas… Majkl Lig i Pera Krstajić 26. jula na Kalemegdanu

Bas uz bas… Majkl Lig i Pera Krstajić 26. jula na Kalemegdanu

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Sve ljubitelje bas zvuka obradovaće informacija da će jedan od najvrsnijih basista svetske džez scene kao i neko ko je na putu da osvoji tu scenu nastupiti zajedno na Kalemegdanu.

U četvrtak 26. jula na letnjoj sceni Bitefartcafea, fanovi kvalitetnog zvuka imaće jedinstvenu priliku da čuju bas zvuk jednog od najvećih džez bendova današnjice – basistu Majkla Liga iz benda Snarky Puppy ali i najvrsnijeg mladog basistu, Beograđanina Peru Krstajića.

Majkl Lig, osnivač benda Snarky Puppy višestrukog dobitnika Gremi nagrade, ovog puta u Beograd dolazi sa svojim novim world music projektom Bokante.

Muzika koju bend izvodi mešavina je uticaja četiri kontinenta. Različita područja u svetu neguju najrazličitije muzičke pravce, kao i različite načine i rituale ispijanja kafe. Ipak na nas najveći utisak ostave bogati tonovi i ukusi. Oni se dugo pamte jer donose poseban užitak, baš kao Bokante i Barcaffè espresso kafa.

Majkl Lig i Pera Krstajić/ Photo: Promo
Majkl Lig i Pera Krstajić/ Photo: Promo

Kako je povezanost suština od koje ovaj muzičar polazi, to je baš ono što karakteriše projekte mladog Petra Krstajića.

Prepoznatljiv zvuk bubanj-bas dua Peđe Milutinovića i Pere Krstajića obeležio ih je kao jednu od najinovativnijih ritam sekcija na našim prostorima.

Njihova povezanost, razumevanje ritma i gruva svakoga može da natera na pokret. Korišćenjem elektronskih matrica tokom svirke, Perin bend nezaobilazno stvara kreativnu muzičku oluju gde je ovoga puta uvezano majstorstvo Luke Ignjatovića na saksofonu i Save Miletića na klavijaturama.

Pera Krstajić je unikatni basista koji kombinuje melodije sprske tradicionalne muzike sa džez i elektronskim zvucima.

Trenutno radi na svom prvom albumu, a muzika na budućem izdanju imaće elemene srpske tradicionalne muzike u kombinaciji sa zapadnim i modernim uticajima.

Producent će biti David Binney iz Los Anđelesa koji je sarađivao sa imenima kao što su Aretha Franklin, Brian Blade, John Patitucci, KNOWER, Kurt Rosenwinkel…

Ove još uvek nesnimljene numere izvešće upravo njegov Epiphany band kao predgrupa Bokante benda u četvrtak na Kalemegdanu od 21:00 čas.

Previous post

KAKO SE PLEŠE TUGA... Saznajte u spotu za pesmu "Once In My Life" grupe The Decemberists

Next post

Demi Lovato u bolnici. Pevačica se predozirala heroinom?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *