Home»Muzika»Koncertni serijal bivših i sadašnjih studenata Berklija… “Be Here and There” festival 6. i 7. avgusta na Kalemegdanu

Koncertni serijal bivših i sadašnjih studenata Berklija… “Be Here and There” festival 6. i 7. avgusta na Kalemegdanu

5
Shares
Pinterest Google+
Photo/ Promo
Photo/ Promo

Festival povezivanja muzičara domaće scene i bivših i sadašnjih studenata čuvenog Berklee College of Music održaće se na letnjoj sceni Bitefartcafea na Kalemegdanu 6. i 7. avgusta.

Najznačajniji muzičari domaće scene i bivši studenti Vasil Hadžimanov, Marko Đorđević i Katarina Pejak podržaće svoje mlađe talentovane kolege, stipendiste čuvenog Berklija.

Na koncertima će učestvovati vrhunski muzičari domaće scene: Luka Ignjatović (saksofonista bendova Qzama Quartet i Schime Trio), Ana Protulipac (basistkinja benda Irie FM), Rastko Obradović (saksofonista Vasil Hadžimanov Banda), Aleksandar Grujić (profesor na džez odseku muzičke škole Stanković i istaknuti pijanista) i mnogi drugi.

Ideja koncertnog serijala “Be Here and There” jeste podsećanje domaće javnosti koliko kvalitetnih muzičara potiče iz Srbije i predstavljanje njihovog  zvuka razvijenog preko granica naše zemlje.

Ovi džez/blues/world music/soul/r’n’b muzičari i pevači izvodiće svoju originalnu muziku 6. i 7. avgusta na letnjoj sceni Bitefartcafea na Kalemegdanu.

Vasil Hadžimanov/ Photo: AleX
Vasil Hadžimanov/ Photo: AleX

Program festivala:
6. avgust

– Vasil Hadžimanov, Marko Đorđević, Pera Krstajić

Pera Krstajić/ Photo: Promo
Pera Krstajić/ Photo: Promo

Vasil Hadžimanov je jedan od najistaknutijih pijanista i kompozitora u regionu. Inkorporiranje balkanskih tradiocionalnih folk motiva i melodija u zapadne, moderne stilove poput džeza i fanka donela je autentični zvuk koji je i okupio VH band.

Marko Đorđević nedavno je uvršten u knjigu “The New Face of Jazz”, u kojoj su predstavljeni najznačajniji džez muzičari našeg vremena. Važi za najznačajnijeg srpskog bubnjara, a ujedno je i profesor na Berkli koledžu.

Marko Đorđević/ Photo: Promo
Marko Đorđević/ Photo: Promo

Pera Krstajić je unikatni basista koji kombinuje zvuke sprske tradicionalne muzike sa džez i elektronskim zvucima. Ove godine je diplomirao na Berkliju i nedavno osvojio prvu nagradu na takmičenju “Lee Ritenour’s Six String Theory” koje je jedno od najprestižnijih takmičenja na svetu za savremenu muziku.

Trojici muzičara ovom prilikom pridružiće se gitarista Branko Trijić i saksofonista Rastko Obradovic.

–  Filmska muzika i muzika za video – igre Ane Krstajić

Ana Krstajić/ Photo: Promo
Ana Krstajić/ Photo: Promo

Ana Krstajić je jedna od naših najtalentovanijih kompozitorki. Njena muzika se izvodila na festivalima u Rusiji, Italiji, Nemačkoj, Francuskoj, Grčkoj i Americi i dobitnica je brojnih nagrada u inostranstvu. 

Komponovala je i za pozorište, a tokom svojih studija na Berkliju u Valensiji – komponovala je muziku za filmove i video-igre koju će ovom prilikom i predstaviti. Beogradskoj publici predstaviće muziku snimljenu za igricu jednog od naših najuspešniji Gaming kompanija – Nordeus.

– Gagi Heinrich

Gagi Hajnrih/ Photo : Katarina Ćirković
Gagi Hajnrih/ Photo : Katarina Ćirković

Gitarista Gagi Hajnrih predstaviće publici svoju muziku sa nedavno snimljenog prvog albuma. Podršku na nastupu pružiće mu kolege: Milan Nikolić (kontrabas), Stevan Milijanović (klavijature), Andrija Gavrilović  (truba), Rastko Obradović (saksofon), Bogdan Đurđević (bubanj) i Katarina Kočetova (vokal).

Ovaj mladi gitarista inspiraciju za svoj zvuk nalazi u muzici Kurta Rosenwinkela, ali i u klasičnoj muzici ruskog kompozitora Igora Stravinskog.

–  Ognjen Gotovčević i Ilija Mihailović

Ognjen Gotovčević i Ilija Mihailović/ Photo: Katarina Ćirković
Ognjen Gotovčević i Ilija Mihailović/ Photo: Katarina Ćirković

Saradnja Ilije Mihailovića i Ognjena Gotovčevića uobličena je u soul/džez i hip hop vajb. Njih dvojica izvodiće svoju originalnu muziku koja podseća na zvuk čuvenog pijaniste Roberta Glaspera. Njima će se na sceni pridružiti Bogdan Đurđević (bubnjevi), Ana Protulipac (bas) i Katarina Kočetova (klavir).

7.avgust

–  Katarina Pejak i Ana Protulipac

Katarina Pejak i Ana Protulipac/ Photo: Promo
Katarina Pejak i Ana Protulipac/ Photo: Promo

Katarina Pejak je kantautorka, pijanistkinja i pevačica koja trenutno živi i radi u Nešvilu. Godine 2014.  diplomirala je na “songwriting” odseku Berkli koledža, gde joj je bila dodeljena i nagrada za dostignuće u pisanju pesama (Songwriting Achievement Award).

Katarina za sada ima tri albuma, dva studijska i jedan živi mini-album: “Perfume&Luck” (2010), “First Hand Stories” (2012) i “Old, New, Borrowed and Blues” (2016) u izdanju Blues Time Records iz Beograda. Njen četvrti album, snimljen u Nešvilu 2017. godine, trenutno je u pripremi za objavljivanje. Katarinu muziku upotpuniće bas i vokal talentovane Ana Protulipac (Irie FM).

– Tamara Jokić

Tamara Jokić/ Photo: Katarina Ćirković
Tamara Jokić/ Photo: Katarina Ćirković

Tamara Jokić je dugo bila privržena fado muzici i celokupnom sentimentu Iberijskog poluostrva. Nakon studija španskog i portugalskog, Tamara se odlučila za bostonski koledž.

Od Španije i Portugala, severa Afrike, Balkana i Bliskog istoka, ona dolazi do svog vokalnog izraza koji podrazumeva muzičko nasleđe svih ovih kultura. Pored Tamare (vokal) nastupiće i Pera Krstajić (bas), Gagi Hajnrih (gitara), Andrija Gavrilović (truba) i Goran Savić (perkusije).

–  Andrija Gavrilović

Andrija Gavrilović/ Photo: Katarina Ćirković
Andrija Gavrilović/ Photo: Katarina Ćirković

Muzika Andrije Gavrilovića oslikava njegovu emotivnu povezanost sa lepezom žanrova – od klasične muzike, džeza, tradicionalne balkanske muzike do elektronike. Andrija će nas ovim koncertom provesti kroz svoju priču od njegovog odlaska iz Beograda do završetka studija u Bostonu.

Uz Andriju nastupiće i Rastko Obradović (saksofon), Luka Ignjatović (saksofon), Aleksandar Grujić (klavijature), Milan Nikolić (kontrabas), Bogdan Đurđević (bubnjevi), Tea Kaljević (vokal) i Gagi Heinrich (gitara)

Ulaznice za Be Here and There festival možete da nabavite preko Eventim prodajnih mesta i servisa po cenama:
– Paket ulaznica za oba festivalska dana – 700 dinara
– Dnevna ulaznica – 400 dinara
– Cena ulaznice za studente – 300 dinara (uz indeks).

Projekat su pokrenuli studenti Berklee College of Music iz Srbije, uz organizacionu podršku tima SOUL Society i Novog Bitefa. Program  se realizuje uz podršku Multikultivatora – oficijalnog Berklee Global Partnera za Srbiju i susedne zemlje.

Previous post

A sve je počelo spotom koji je snimljen maminim telefonom... Klinke iz Honey Hahs predstavile singl "Stop Him" i najavile debi album

Next post

OUTHIDE FESTIVAL 2018. u Zaječaru: Bunt... po istinitoj priči

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *