Punk u srcu grada… Slušali smo Entropiju, No No Instigator i Parnepar u Jazz Bar Centru

0
76
Entropija/ Photo: AleX

Muzičari najbolje znaju koliko sve nepredviđenih strvari (problema) može da se desi i iskrsne tokom turneje.

Takođe kažu i da je osećaj slobode kad se pređe prvi granični prelaz i uđe u zemlju gde se održava gig zaista divan, ali je taj osećaj u slučaju dva zagrebačka post punk benda, Parnepar i No No Instigator, bio pomućen jurnjavom da stignu na zakazani koncert u beogradskom Jazz Bar Centru.

I stigli su. Uz kašnjenje od dva sata. Ipak, malobrojna publika je bila strpljiva i sačekala je početak svirke i prvi bend te večeri, beogradsku Entropiju.

Entropija/ Photo: AleX
Entropija/ Photo: AleX

Mlada i energična ekipa sačinjena od skakutajučeg gitariste i dve dame koje čine jako dobru ritam sekciju krenula je jako i takav tempo zadržala do kraja.

Video snimci na Youtubeu mogu da vam daju samo okvirnu predstavu kako zvuči Entropija i šta sviraju, ali tek uživo može da se oseti kvalitet ove ekipe. Za nekih 45 minuta koliko je trajao njihov nastup, poprilično su razmrdali publiku.

Trojac No No Instigator, ponovo ženska ritam sekcija i pola sata muziciranja koje je prisutne pebacilo u osamdesete i novotalasno melanholično vreme.

Posle njih na binu se popeo Parnepar. Ustvari to baš i nije precizno, jer nije baš  prava bina u pitanju, a i Jure – gitarista No No Instigatora, je samo malo predahnuo i uzeo opet gitaru u ruke. A basa se prihvata još jedna dama, sa poprilično jakim stavom, oštrim pogledom i brzim prstima (inače takođe i članica zagrebačkog benda čudnjikavog imena Srbi).

Parnepar, iako dosta brži bend od predhodnog, takođe je ostao veran duhu novotalasne berlinske škole punk rocka.

Sve u svemu zanimljivo veče i povratak u neki pomalo zaboravljeni duh zagrebačko-beogradske energije artističke frakcije pank roka.

M. Terzić

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime