Home»Muzika»IMA NAS GOMILA… Headliner na Saboru rokenrola u Luičanima sa Goblinima, Dža ili Bu, Kristalima i Crvenim kartonom

IMA NAS GOMILA… Headliner na Saboru rokenrola u Luičanima sa Goblinima, Dža ili Bu, Kristalima i Crvenim kartonom

4
Shares
Pinterest Google+

Četvrti Sabor rokenrola održan je juče u letnjoj bašti Doma kulture u Lučanima.

Manifestacija koja postaje tradicionalna i koja je ove godine mogla da se nazove i Sabor punkrolla, ugostila je četiri sjajna benda: Crveni karton, Kristale, Dža ili Bu i Gobline.

Crveni karton/ Photo: AleX
Crveni karton/ Photo: AleX

Sa sat vremena kašnjenja, mada je to postalo uobičajeno kod nas, na binu je izašao kruševački Crveni karton.

Svojom energijom i pesmama “Ja nikad nisam sam” “Buđenje”, “Malo parče raja”, “Jugo 55”, “Pijana pesma”… Stevan, Vladica, Igor i Ivica razmrdali su publiku i pokazali zašto su jedan od koncertno najaktivnijih i najtraženijih mlađih bendova u Srbiji.

Kristali/ Photo: AleX
Kristali/ Photo: AleX

Posle manjih tehničkih problema koje je imao bubnjar Jovan, a uz šaljivo dobacivanje iz publike: “Hajde, Gvozdene, svirajte bez njega”, nastupili su Kristali.

Jeste da su svojim pesmama “spustili loptu” posle Kruševljana, jeste da su pop rock, a ne punk bend… ali samo da znate, i klinci sa čirokanama ljuljali su se uz njihove pesme “Talasi”, “Sad se svega sećam”,”Osmi dan”…. I bilo im je dobro. Sudeći po osmesima na licima.

Dža ili Bu/ Photo: AleX
Dža ili Bu/ Photo: AleX

Svima koji su se ljutili zbog kašnjenja i smatrali da je Sabljar dobrim delom kriv jer je njegova tonska proba trajala sat vremena, “oprostili” su mu onog trenutka kada su zasvirali Dža ili Bu. “Vip”, “Staljin”, “Diktator”, “Večna lovišta”… samo su deo pesama koji se našao na set listi pankera sa Vračara.

Kako je bilo? Bilo je dobro, jako, energično, beskompromisno… i tačka. Ustvari, njih morate da čujete i doživite uživo. Svako prepričavanje njihovog nastupa je besmisleno.

I jedna zanimljivost… U toku koncerta Sabljar se obratio publici rečima: “Prvi put smo u Lučanima nastupali pre 25 godina. Bilo je to otvaranje prvog semafora u gradu.”

I da, bilo je šutke, skakanja, vrištanja, baklji… horskog pevanja i traženje bisa.

Goblini/ Photo: AleX
Goblini/ Photo: AleX

Goblini, definitivno jedan od najboljih punk bendova ne samo u Srbiji veći u regionu, svirku su počeli numerom “Roba s greškom”, a nastavili sa “Ona misli da zna”, “Jagode, “Pečenja i rakije”… “Ima nas”, “Daleki put”.

Publika u transu. Horsko pevanje, skakanje, baklje, šutke i konzerva piva koja je doletela na binu i zbog koje je Golub na kratko prekinuo koncert pozivajući na međusobni respekt (jer ako bend poštuje fanove onda je ok da i fanovi poštuju bend).

Sabor je trebalo da traje do dva sata posle ponoći, ali je zbog Goblina potrajao daleko duže – na oduševljenje brojne publike. Jer, da su se samo oni pitali, šabački pankeri bi još uvek svirali u Lučanima…

Organizatori Sabora, Centar za kulturu i udruženje “Lučani u srcu”, pokazali su se kao dobri domaćini i priznajemo da ćemo rado svratiti do njih i naredne godine. Uz jednu primedbu – molimo vas da sledeće godine bude i nekog toaleta u okviru festivalskog prostora. Zatreba ljudima.

Previous post

Ovaj rekord je pre 28 godina postavio Rodžer Voters... i šta god da se desi, nikad neće biti zaboravljen

Next post

Muse predstavili spot za “Something Human”

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *