Home»Fun»Astronaut sa svemirske stanice “upao” uživo na koncert Kraftwerka

Astronaut sa svemirske stanice “upao” uživo na koncert Kraftwerka

3
Shares
Pinterest Google+
Aleksander Gerst, Kraftwerk/Photo: YouTube printscreen
Aleksander Gerst, Kraftwerk/Photo: YouTube printscreen

Ljubitelji muzike grupe Kraftwerk navikli su na melodije koje zvuče kao da nisu s ovog sveta, ali su nemački pioniri elektronske muzike na koncertu u Štutgartu otišli i “svemirski“ korak dalje.

AP prenosi da je Evropska agencija za istraživanje svemira objavila na internetu video-snimak na kojem se vidi kako nemački astronaut Aleksander Gerst “upada” u uživo na koncert Kraftwerka nastupom koji je izveo na Međunarodnoj kosmičkoj stanici.

Gerste je sinoć, koristeći tablet kompjuter sa virtulenim sintisajzerom, odsvirao duet sa Kraftwerkom“u pesmi iz 1978. godine “Spacelab” (Svemirska laboratorija), uz glasne povike odobravanja iz publike.

AP podseća da Gerst ipak nije prvi “svemirski” muzičar pošto je kanadski astronaut Kris Hedfild 2013. godine snimio svoju verziju “Svemirske odiseje” Dejvida Bouvija i svirao u duetu sa bendom Barenaked Ladies  dok je orbitirao 400 kilometara iznad Zemlje.

Previous post

Završeno drugo veče XI Demofesta... Sinoć na Kastelu zasijali Tyger Lamb, Marko Louis i Darko rundek. Šest bendova ide u finale

Next post

Ser Pol Makartni bio nepoželjan u Dauning stritu 10?! A evo i zašto...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *