Home»Muzika»BASISTA LINKIN PARKA OBJAVIO POTRESNO PISMO posvećeno Česteru Beningtonu, na godišnjicu njegove smrti

BASISTA LINKIN PARKA OBJAVIO POTRESNO PISMO posvećeno Česteru Beningtonu, na godišnjicu njegove smrti

3
Shares
Pinterest Google+
Čester Benington / Photo: Facebook @linkinpark
Čester Benington / Photo: Facebook @linkinpark

Čester Benington  prošle godine na današnji dan se obesio u svom stanu. Javnost je bila u šoku, ali ljudi bliski njemu znali su da je pevač imao velike probleme, borio se sa zavisnošću od alkohola i droge

Basista grupe Linkin Park, Dejv “Feniks” Farel objavio je otvoreno pismo koje je napisao svom pokojnom kolegi i prijatelju iz iste grupe, Česteru Beningtonu dan pre godišnjice pevačeve smrti. Pismo je pratila Česterova slika, a on je napisao:

“U prethodnih godinu dana nije prošao ni dan da nisam pomislio na tebe. Nedostaješ mi i još me boli što nisi ovde. Izabrao sam da ne govorim na tvom pomenu, jer nisam mogao adekvatno da opišem kako se osećam. Izabrao sam da ne govorim na Životnom koncertu u tvoju čast, zato što sam se borio da govorim bilo šta. I danas, godinu dana posle tvoje smrti, još se borim i pokušavam da na elokventan način izrazim ono što si mislio o svojoj porodici, prijateljima, fanovima i o meni…”

Prenosimo vam pismo u celosti:

 

Chester, In the past year, there hasn’t been a day that has gone by that I haven’t thought of you. I miss you, and it still hurts to not have you here. I chose not to speak at your memorial because I couldn’t formulate the words to adequately express how I felt… I chose not to speak at the Celebration of Life Concert honoring you because I knew I’d struggle to even be able to speak at all. And today, a year after your passing, I still struggle to try and eloquently express what you mean to your family, your friends, your fans… and to me. There is so much that I feel, and that I could say, and that I would want to say, and that I don’t know how to say… but one thing I know for certain, is that you are loved, and you are missed. Be Well My Friend, Dave

A post shared by Dave Phoenix Farrell (@phoenixlp) on

Preminuli pevač bio dobar prijatelj i sa pevačem grupe Soundgarden Krisom Kornelom, koji je izvršio samoubistvo 18. maja 2017. godine. Slučajnost je da je Kornel rođen 20. jula, dana kad se Berington ubio.

Dejv Farel, koji mu je takođe bio dobar prijatelj, nakon Beningtonove smrti javno je izjavljivao da je tužan.

– Podrazumeva se, protekle nedelje bilo mi je ekstremno teško. Ljubav i dobrota koju sam dobio od prijatelja i fanova širom sveta je neverovatna. Voleo bih da mogu da se zahvalim svakom ponaosob za vašu ljubav i podršku. Ogroman deo Česterovog nasleđa nosićemo u srcu kaa uspomenu. Bio je entuzijazista, razigran otac, pošten, strastven muzičar i odan prijatelj – naveo je basista posle gubitka velikog prijatelja.

Bend Linkin Park osnovan je 1996. godine i do sada je prodao više od 70 miliona albuma širom sveta, a osvojio je dve Gremi nagrade. Svetsku popularnost stekli su hitovima “Faint”, “In The End” and “Crawling”.

linkin Park/ Photo: Facebook @linkinpark
linkin Park/ Photo: Facebook @linkinpark

Njihov album “Meterora” bio je na vrhu Bilbordove liste albuma 2003. godine i smatra se najboljim indi-rok albumom svih vremena. Poslednji studijski album “One More Light” objavljen je u maju, nakon čega je Linkin Park krenuo na svetsku turneju.

Udovica pokojnog muzičara, Talida, sastavila je listu zvaničnih pomena za Čestera koje se obeležavaju širom sveta 20. jula.

Previous post

Luke Black predstavio svoje novo EP izdanje... Stigao "Neoslavic"

Next post

Blood Red Roses... ROD STJUART NOVI ALBUM POSVETIO SINU KOJI SE UZALUDNO BORI S DROGOM I ALKOHOLOM

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *