Home»Muzika»Rokerijada 2018: Završeno prijavljivanje bendova, glasanje publike u toku

Rokerijada 2018: Završeno prijavljivanje bendova, glasanje publike u toku

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: AleX
Photo: AleX

Završen je konkurs za drugo izdanje festivala Rokerijada (prvi put uz učešće takmičarskih bendova) koji se održava 31. avgusta i 1. septembra u Petrovcu na Mlavi.

Od dvadeset četiri validno prijavljena benda stručni žiri odabraće pet, dok će jednog finalistu odabrati publika online glasanjem koje je u toku.

– Veoma smo zadovoljni brojem validno prijavljenih bendova. Pored ova 24 benda pristigle su prijave još petnaestak bendova koje nisu uzete u razmatranje zbog slanja prijave posle isteka konkursa ili zbog prekoračenja starosne granice – saopštili su organizatori uz podsećanje da je jedan od konkursnih uslova bio da prosek godina u bendu ne prelazi 30, dok je najstariji član mogao da ima najviše 35 godina.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo što je primljeno i nekoliko prijava iz bivših Jugoslovenskih Republika, ali koje takođe nisu ispunjavale uslov da na konkurs mogu učestvovati samo bendovi sa teritorije Srbije.

Photo: Promo
Photo: Promo

Publika za svoje favorite putem Facebook profila može glasati na sajtu rokerijada.fabrika.pt u sekciji “bendovi” do 31. jula.

Imena preostalih pet finalista odabraće stručni žiri u sastavu Nikola Jovanović (Sae institut, Kontra), Marko Veljković (predsednik organizacionog odbora, muzičar i producent), Nikola Stanojević (Lampshade Media) i Dragiša Radulović (PR menadžer) do 5. avgusta.

Izabrani bendovi finalisti nastupiće 31. avgusta na gradskom Trgu u Petrovcu na Mlavi. U revijalnom programu nastupiće niz lokalnih autorskih bendova, dok će glavna zvezda ovogodišnje Rokerijade biti Vlatko Stefanovski.

Previous post

EXIT: Pored muzike i provoda čeka vas i više od 40 muzičkih bina i zona na festivalu i u kampu

Next post

Prvi Heart Rock festival 11. avgusta na Gradskom stadionu u Vrbasu... Evo ko vas tamo čeka...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *