Home»Muzika»Homeland»Magija ploča… Novi album Električnog orgazma od danas i na vinilu

Magija ploča… Novi album Električnog orgazma od danas i na vinilu

4
Shares
Pinterest Google+
Električni orgazam/ Photo: Branko Gavrić
Električni orgazam/ Photo: Branko Gavrić

Električni Orgazam nedavno je obradovao fanove novim albumom “Gde smo sad?”, a od danas se u prodaji nalazi ovo izdanje i na vinilu.

Kako kaže frontmen Orgazma, Srđan Gojković Gile i on i bend su jako zadovoljni što je ovaj album objavljen i u vinilnom izdanju:

– To je prvi studijski album banda koji izlazi na vinilu još od davne 1994. godine i albuma “Zašto da ne?”. Ja sam odrastao slušajući ploče i smatram da je to najkvalitetniji nosač zvuka, a i omot bolje izgleda u tom velikom formatu. Takođe, ima nešto u tome da postoje A i B strana i da upravo postoji ta mala pauza, dok okrenete drugu stranu ploče. Ta magija se izgubila pojavom CD-a, a ja mislim da je ta kratka pauza i ritual okretanja vinila nešto što daje poseban doživljaj nekom albumu.

Srđan Gojković Gile/ Photo: AleX
Srđan Gojković Gile/ Photo: AleX

“Gde smo sad?” je dvanaesto studijsko izdanje benda Električni Orgazam. Naziv i koncept albuma već su nagovestili singlovi “Bio sam loš”, “Kamerom snimam sve”, “Istok zapad sever jug”, “Bila si kao san” i naslovni “Gde smo sad?”.

Produkciju albuma potpisuje Toni Jurij sa kojim je grupa sarađivala na albumima: “Lišće prekriva Lisabon” (1982), “Les Chansones Populaires” (1983) i “Kako bubanj kaže” (1984).

Muziku su pisali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Đukić Ljuba i Gile dok je tekstove, kao i obično, pisao Gile.

Blagoje Nedeljković Pače i Zoran Radomirović Švaba priključili su se i odsvirali sjajno svoje deonice. Što se vizualnog identiteta tiče, Tanja Mirković, sa kojom bend sarađuje prvi put, uradila je odličan omot dok je Goranka Matić zaslužna za fotografije.

“Gde smo sad”, na CD-u i na vinilu  je dostupan širom zemlje, u svim prodavnicama muzike uključujući i Mascom Store Čumićevo sokače, Mascom Record Store TC Delta City i online na www.mascom.rs

Previous post

Muse objavili live video za pesmu "Psycho"

Next post

Mjuzikl "Mama Mia! Idemo ponovo" 18. jula premijerno u Kombank dvorani

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *