Home»Film»“Liberation Day”, koncert Laibacha i dokumentarac “Marija Kalas” otvaraju Nišville Movie Summit

“Liberation Day”, koncert Laibacha i dokumentarac “Marija Kalas” otvaraju Nišville Movie Summit

5
Shares
Pinterest Google+

Filmski program ovogodišnjeg Nišville Movie Summita počinje u nedelju, 5. avgusta i to na dve lokacije u gradu: na Letnjoj Pozornici u Niškoj Tvrđavi i na Trgu Kralja Milana.

Photo: Promo
Photo: Promo

Na Letnjoj Pozornici u Niškoj Tvrđavi od 20:30 časova biće održana srpska premijera dokumentarca “Maria Kalas” reditelja Toma Volfa, a posle njega biće prikazan “Liberation Day” film o grupi Laibach, snimljen povodom prvog rok koncerta održanog u Severnoj Koreji.

Pre prikazivanja filma o Mariji Kalas (uz koju se u filmu pojavljuju i Aristotel Onazis, Vitorio De Sika…) biće priređen i operski omaž jednoj od najvećih operskih pevačica svih vremena.

Ekskluzivno na Nišvilu, projekciji filma “Liberation day” prisustvovaće i kompletna postava grupe Laibach, koja će posle filma održati celovečernji koncert.

Iste večeri, na Trgu Kralja Milana od 20:30 časova biće prikazan prošlogodišnji lauerat – film “Django”, kao i dokumentarni film o Nišvilu.

Ulaznice su u pretprodaji od četvrtka, 12. jula na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na sledećim lokacijama u Nišu: knjižara Indigo (Obrenovićeva 38), Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i Vintage shop (Davidova 9).

Prvih 500 ulaznica prodavaće se po promo ceni od 750 dinara, a posle toga ulaznice će koštati 1.000 dinara. Na dan svečanog otvaranja Nišville Movie Summita, cena ulaznice iznosiće 1.200 dinara.

Na ovogodišnjem Nišville filmskom festivalu biće prikazano 100 filmova u revijalnom i takmičarskom programu, među kojima će na Letnjoj Pozornici i u sklopu Drive – in Movie programa svi vlasnici automobila moći da na parkingu niške auto pijace pogledaju i filmove o Dejvidu Boviju, Morisiju i Grejs Džons.

Stručni žiri će i ove godine dodeliti specijalnu nagradu za najbolje izvođenje filmske muzike.

Izuzev za otvaranje 5. avgusta na Letnjoj Pozornici, projekcije svih ostalih filmova na ostalim scenama biće besplatne.

Previous post

Parquet Courts predstavili remiks pesme "Wide Awake" i najavili novi EP

Next post

Da vas nasmeje i razmrda... "Plesna terapija" od 19. jula u domaćim bioskopima

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *