Ako volite Snarky Puppy, zavolećete i Bokante… Novi bend Michaela Leaguea 26. jula zatvara Musicology Barcaffè Sessions

0
81
Bokante/ Photo: Francois Bisi
Bokante/ Photo: Francois Bisi

Michael League, osnivač legendardnog benda Snarky Puppy, pokrenuo je world music i džez grupu – Bokante koja će 26. jula zatvoriti drugu po redu seriju koncerata Musicology Barcaffè Sessions, koncertom u klubu Bitefartcaffe Summer Stage, na Kalemegdanu,

Snarky Puppy, planetarno poznat džez bend i dobitnik Gremi nagrada, iznedrio je mnogo kvalitetnih muzičara i inovativnih projekata, a jedan od njih je i Bokante.

Ideja o nastanku benda rodila se kada je lider Snarky Puppyija tokom turneje u Montrealu čuo magični glas Malike Tirolien.

Njen glas i tekstovi na kreolskom i francuskom, uz inovativne bas linije, su ono što pokreće zvuk Bokantea. Muzika koju bend izvodi je mešavina uticaja četiri kontinenta.

Za svih osam članova benda, povezanost je osnova svega, a kombinacijom različitih muzičkih svetova i entiteta prenose važne poruke o društvenoj odgovornosti i svesti.

Reč Bokante na kreolskom znači – razmena, jer samo pokazivanjem svoje raznolikosti i unikatnosti možemo da shvatimo koliko smo neraskidivo povezani univerzalnim vrednostima.

Bokante/ Photo: Francois Bisi
Bokante/ Photo: Francois Bisi

Članovi benda su nosioci Gremi nagrada, dok su tri člana Bokantea ujedno i članovi kolektiva Snarky Puppy.

Bokante su: Michael League, koji je svoju bas gitaru zamenio bariton gitarom, Chris McQueen i Bob Lanzetti, legenda perkusija Jamey Haddad, virtuoz na LapSteel gitari Roosvelt Collier, nezamenljivi perkusionisti André Ferrari i Keita Ogawa i dama iz Guadalupea, Malika Tirolien.

Debitantski album “Strange Circle” ima zvučni i stilski dijapazon od bluza, preko uticaja Led Zepellin, pa sve do folklorne karipske muzike.

Ova fuzija proteže se duž svih 10 pesama zapečaćena jakim, a opet empatičnim, liričnim pristupom. Moć benda je upravo u tekstu koji je kruna muzike – rasprava o izazovima koji su pred svakim čovekom na planeti: rasizam, migrantska kriza, ekološka katastrofa, apatija.

Svaka numera završava se rečima zahvalnosti prema onim stvarima koje nas ujedinjuju i čine da imamo nadu u budućnost društva.

Ulaznica za ovaj koncert možete pronaći na svim prodajnim mestima Eventima i dtickets, kao i onlajn preko sajtova ovih servisa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime