Home»Film»Filmska ekipa iz Rusije naišla na neočekivan problem u Beogradu… Morali su da objasne: Evo, mi smo ti užasni Rusi u crnom Q7 i belom seatu

Filmska ekipa iz Rusije naišla na neočekivan problem u Beogradu… Morali su da objasne: Evo, mi smo ti užasni Rusi u crnom Q7 i belom seatu

7
Shares
Pinterest Google+

Anonimna osoba je na Fejsbuk okačila fotografije filmske ekipe iz Rusije, uz tvrdnju da „fotografišu decu po beogradskim parkovima, da su pedofili i da prave katalog dece za kidnapovanje”. Šokantna vest se munjevito proširila internetom, a ekipu, iako ima sve dozvole za snimanje, uporno prate nepoznati ljudi

Da vam se život može pretvoriti u pakao zbog širenja neistina na društvenim mrežama govori priča ruske producentkinje Sofije Katulske koja je 6. jula sa ekipom iz Moskve došla u Beograd kako bi snimila spot za jednu muzičku grupu. Kao svaka filmska ekipa produkcije „Bejkhaus”, krenuli su u potragu za lokacijama za snimanje, išli po gradu, gledali i fotografisali objekte, zgrade i drveće.

Posle nekoliko dana, od koleginice, producentkinje iz Beograda koja je saradnik na projektu, Katulska je saznala da je neko na Fejsbuku okačio fotografije njene ekipe, uz tvrdnju da „fotografišu decu po beogradskim parkovima, da su pedofili i da prave katalog dece za kidnapovanje”.

Informacija da su Rusi u Beograd došli skupim kolima u potrazi za žrtvama brzinom munje proširila se na Fejsbuku. Objavu prate fotografije njihovih automobila sa registarskim brojevima i upozorenje roditeljima da paze na decu.

– Sledeći dan sam otišla u policiju, razgovarala sa šefom policije na Novom Beogradu, a on je već bio došao do osobe koja je priču objavila na mrežama. Objasnio mu je ko smo i rekao da nas pusti na miru, da ne radimo ništa loše i da za to što tvrdi nema dokaze. Ali tu objavu na Fejsbuku već je ‘kliknulo’ najmanje 10.000 ljudi, a danas smo u novinama, na prvim stranama – priča za Sputnjik šokirana Katulska.

Na pitanje Sputnjika da li je podnela krivičnu prijavu protiv čoveka koji je na društvenim mrežama plasirao te informacije, objasnila nam je da joj je u policiji rečeno da time teško može nešto da postigne. Od srpskih kolega uzela je kontakte i planira da angažuje advokata. To što smo lažno optuženi, samo je deo problema, kaže ona.

– Juče su nas čitav dan pratili, najmanje četiri čoveka, četvoricu smo videli. Pratili su nas bukvalno ceo dan, dok smo gledali lokacije snimanja, dok smo večerali, videli smo ih u centru i van grada, na Novom Beogradu i u starom delu grada, stalno su išli za nama – kaže Katulska, koja ne krije da je zbog ove situacije izuzetno uznemirena.

Ekipa se već tri dana trudi da uz objave na Fejsbuku okači svoju verziju priče, objašnjenje da je reč o filmskoj ekipi koja je fotografisala isključivo objekte i drveće, ali uzaludno. Za mene je ovo pravi cirkus, nama sve ovo nije trebalo, samo želimo da snimamo i da se vratimo u Moskvu, kaže ona.

– Da prvi put nešto snimam u Beogradu, verovatno bih bila šokirana, ali sad sam šokirana tri puta više, zato što sam ovde već snimala i sve je bilo super. Svi su bili divni i gostoljubivi, sve smo rešavali bez ikakvih problema. Ovo je za mene veliki problem, dovela sam celu ekipu, ja za njih odgovaram, zato mi je sve ovo prilično neprijatno – kaže producentkinja.

Ruska filmska ekipa u Beogradu/Photo: facebook
Ruska filmska ekipa u Beogradu/Photo: facebook

Dodaje da je snimala u mnogo zemalja i da nikad nije morala da ima dozvolu za fotografisanje tokom odabira lokacija, pa ni u Moskvi. Zato je od policije sada uzela i papir koji to objašnjava, kako ne bi bilo novih nesporazuma. Dozvole za snimanje spota već ima.

– Socijalna odgovornost je jako važna, ali ovo je ipak malo previše – kaže Katulska i moli čitaoce da na društvenim mrežama podele ovaj tekst i tako ekipu i nju poštede novih neprijatnosti.

HL/Izvor: sputniknews.com

Previous post

Holivud ne gubi vreme... Producenti već na Tajlandu, pregovaraju o filmu o dečacima koji su bili zarobljeni u pećini

Next post

Čučo Valdes, velika kubanska zvezda na 34. Beogradskom džez festivalu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *