Nagrađivani muzički dokumentarci stižu na Demofest

0
70
Zarobljeno vreme/ Photo: Promo
Zarobljeno vreme/ Photo: Promo

U sklopu ovogodišnjeg dnevnog programa 11. Demofesta biće prikazani nagrađivani dokumentarni filmovi “Zarobljeno vreme” i “Charlatan Magnifique”.

Publika u Kamenoj kući, moći će da pogleda dokumentarac “Zarobljeno vreme” već prvog festivalskog dana, 19. jula, od 13:00 časova, dok je projekcija filma “Charlatan Magnifique” zakazana za 20. jul, na istom mestu i u isto vreme.

Photo: Promo
Photo: Promo

Film “Zarobljeno vreme”, autora Milana Nikodijevića, dobitnik je glavne nagrade stručnog žirija na festivalu Dok’n’Ritam u Beogradu.

Reč je o filmu o legendarnom Petru Peci Popoviću, jednom od najautoritativnijih i napopularnijih poznavalaca rokenrola u bivšoj Jugoslaviji. Film, sa vremenske distance govori o muzici i kulturi zemlje koja više ne postoji, a u njemu se pojavljuju proslavljeni muzičari – Srđan Gojković Gile, Vlatko Stefanovski, Josipa Lisac, Momčilo Bajagić Bajaga…

Photo: Promo
Photo: Promo

I drugi festivalski dan obeležiće projekcija još jednog nagrađivanog dokumentarca 3. Festivala muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam.

Film “Charlatan Magnifique”, autorke Maje Pavlin, dobitnik je specijalnog priznanja u međunarodnom programu festivala.

Dokumentarac je u potpunosti posvećen popularnom regionalnom muzičaru, Robertu Pešutu Magnificu, koji ove godine nastupa na Demofestu.

Ovo ostvarenje će povesti gledaoce kroz bogatu karijeru svestranog umetnika iz Slovenije, od kraja 80-ih  do danas.

Sandra Rančić, osnivač i umetnički direktor jedinog festivala muzičkog dokumentarnog filma u Srbiji, navodi da je ideja festivala Dok’n’Ritam, koji je ove godine održan po 3. put, afirmacija žanra, učenje istorije pop kulture i muzike kroz zabavan sadržaj.

Za sve posetioce dnevnog programa obezbeđen je besplatan ulaz na projekcije filmova.

Ovogodišnji Demofest će biti održan od 19. do 21. jula na prostoru tvrđave Kastel u Banjaluci.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime