Home»Muzika»Homeland»Bane Jelić predstavio spot za “Armageddon”

Bane Jelić predstavio spot za “Armageddon”

3
Shares
Pinterest Google+
Bane Jelić/ Photo: Facebook/ Bane Jelic
Bane Jelić/ Photo: Facebook/ Bane Jelic

Sredinom 2016. godine u produkciji najstarijeg srpskog nezavisnog izdavača Take It Or Leave It Records objavljen je osmi studijski album “East – West” srpskog gitarste Baneta Jelića, a pre par dana predstavljen je video za pesmu “Armageddon”.

Spot za “Armageddon” urađen je tokom ove godine u produkciji TIOLI Media, a za režiju i montažu odgovoran je Miroslav Stašić.

Bane Jelić rođen je u Beogradu. Prvi bend osnovao je sa 12 godina – The Flying Cans. Sledeće godine (1980.), pristupa heavy metal bendu Apocalypse.

Bane Jelić/ Photo: Facebook/ Bane Jelic
Bane Jelić/ Photo: Facebook/ Bane Jelic

Bane je u profesionalce otišao sa bendom Magično oko (1984.). Mnogo kasnije, priključio se bendu Peđa The Boys. Godine 1989. se priključio bendu Viktorija i tu provodi tri i po godine (autor je pesama “Rat i mir” i “Od Splita do Beograda”).

Godine 1993. sa Milanom i Vladanom Đurđevićem i Čedom Macurom, osnovao je Neverne bebe, a 1999. priključio se grupi Osvajači. Delio je binu 2005. sa Stivom Vejom kada su na koncertu u SKC-u zajedno izveli numeru “My Guitar Wants to Kill Your Mama”.

Album “East – west” možete poslušati na ovom linku, a dostupan je i na svim relevantnim digitalnim pratformama, kao i na CD formatu.

Previous post

Posle 22 godine otkriveno ko je i zašto ubio Tupaka

Next post

Pink Floyd... Pojavili se, odsvirali "See Emily Play" i tako je počela legenda...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *