Home»Muzika»Homeland»Petak, 6. jul, 20h… Duci mimo protokola predstavlja spot “Kaubojka” ekskluzivno na portalu headliner.rs

Petak, 6. jul, 20h… Duci mimo protokola predstavlja spot “Kaubojka” ekskluzivno na portalu headliner.rs

3
Shares
Pinterest Google+
Duci Mimo Protokola, Kaubojka/Photo: Promo
Duci Mimo Protokola, Kaubojka/Photo: Promo

Duci Mimo Protokola (Dušan Popović) novim singlom i spotom za pesmu “Kaubojka” predstavlja istoimeni EP na kojem će se pored ove, naći još pet pesama. Pesme će od 6. jula 2018. biti dostupne za preuzimanje sa svih značajnijih digitalnih servisa, a spot će premijeru će imati na portalu headliner.rs.

Uvodna pesma “Prokleti Grad” svojim melanholičnim prizvukom otvara album i daje mu nešto mračniji ton, uz usnu harmoniku koja nas istovremeno smešta među kulise vesterna koje će ostati zvučni ambijent još nekih numera. Zatim sledi pesma “Sin Otadžbine”, koja ostaje u melanholičnom raspoloženju, ali nakon koje “Kalifornija” predstavlja pravo osveženje sa svojim letnjim ritmom. Napokon dolazimo i do naslovne numere “Kaubojka”, koja svojom poletnom atmosferom opravdava naziv albuma i zajedno sa “Kalifornijom” gradi taj centralni razdragani motiv.

Duci Mimo Protokola, Kaubojka/Photo: Promo
Duci Mimo Protokola, Kaubojka/Photo: Promo

“Godina Prođe” govori o svim pogrešnim stvarima koje smo uradili u prošlosti, a odjavna balada “247” je osvrt na društveno političku situaciju u zemlji.

“Prokleti Grad”, “Sin Otadžbine” i “247” već su imale svoju pojavu na prva dva albuma pank benda Mimo Protokola, ali su u ovom izdanju dobile novo ruho i novi zvučni identitet, dok su ostale tri pesme sasvim nove.

Kao i sa prethodnim albumima benda, Duci Mimo Protokola je i na solo projektu nastavio saradnju sa Nineteen Sound Production studijom i producentom Nebojšom Radovanovićem.

Duci Mimo Protokola, Kaubojka/Photo: Promo
Duci Mimo Protokola, Kaubojka/Photo: Promo

“Kaubojka” je snimana kao mini ljubavni vestern. U glavnoj ulozi našla se simpatična i harizmatična Marija Stević, a epizodnu ulogu ima i Magdalina Milanović kao “’Urbana devojka” (pogledajte spot Mimo Protokola – “Urbana Devojka”) sa fotografije. Kao kamerman i pilot drona bio je zadužen Milan Vlajić, dok je na drugoj kameri bio Milutin Vučković. Spot je režirao Dušan Popović.

Pratioci našeg portala imaće privilegiju da pogledaju spot “Kaubojka” 24 sata pre svih, u petak, 6. jula, od 20 časova.

 

Previous post

Sreća, sreća, radost... Bet Hart ponovo u Beogradu

Next post

Uvek sam putovao i želeo da stignem daleko...  Sabljar iz Dža ili Bu objavio pesmu i spot "Crv"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *