3
Shares
Pinterest Google+

Prošlo je 45 godina kada je holivudska zvezda i legenda borilačkih veština Brus Li preminuo s 32 godine, a postoje razne teorije kako je umro.

Američki novinar Metju Poli objavio je njegovu biografiju koju je nazvao jednostavno “Bruce Lee – A Life”, za koju je intervjuisao više od 100 ljudi povezanih s Lijem, uključujući prijatelje, porodicu, kolege, kao i njegovu udovicu Lindu Li Kadvel i ćerku Šanon Li.

Brus Li/Photo: YouTube printscreen
Brus Li/Photo: YouTube printscreen

– U to vreme svašta se pričalo – da su ga otrovali, da su ga ščepali ninje ili da ga je neko ubio – govori Poli. – Ali nema dokaza da je neko nešto zataškao. Moj zaključak je toplotni udar. To i nije toliko neuobičajeno za mlade sportiste.

On tvrdi i kako je Li nekoliko meseci pre prvog incidenta hirurški odstranio znojne žlezde ispod pazuha.

– Mislio je da loše izgledaju na ekranu, a njegov posao bio je da dobro izgleda. Ali zbog toga je teže podnosio toplotu.

Ali nisu samo okolnosti oko njegove smrti gradile misteriju tokom godina. Li je umro u stanu glumice Beti Ting Pei, poslednje osobe koja ga je videla živog.

– Izlazio je na sastanke s njom u grad gde su svi mogli da ih vide. Mislim da joj je čitav život obeležen njegovom smrću. To je rana od koje se nikad neće oporaviti. Bio sam zatečen intenzivnošću njenih osećanja za Lija – kaže Poli.

Previous post

Bajaga i Instruktori objavili prvi "steam punk" spot na Balkanu

Next post

SVET DŽEZA DOČEKAO... Objavljen "izgubljeni album" Džona Koltrejna

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *