Darko Rundek objavio ‘Pješčane oluje’ u susret seriji festivalskih nastupa u regionu

0
96
Oglasi
Darko Rundek/Photo: Stefan Rajhl
Darko Rundek/Photo: Stefan Rajhl

Darko Rundek će u tri različita ‘oblika’ ovog leta nastupiti na nekoliko značajnih festivala u Srbiji, BiH i Hrvatskoj, a pred početak te turneje snimio je pesmu “Pješčane oluje”, koja je, po osnovnoj muzičkoj temi i stihovima, originalna verzija ”La Comedie de Sens” sa albuma ”Ruke” iz 2002.

– Kad sam okupio Ekipu za slavljenički koncertni projekt Apocalypso Now, “Pješčane oluje” su izronile u svojoj neobjavljenoj izvornoj verziji, prizvane sviranjem i energijom novih saradnika. Koncertno izvođenje se pamti po neobičnom afričkom liku u koji se preoblačim. Njena živa energija i susret o kojem pesma priča, dobro idu uz ustreptala očekivanja novih poznanstava kojima nas mame letnji praznici – kaže Darko Rundek.

Praktično novu pesmu zabeležili su tonski snimatelji Hrvoje Nikšić i Zvonimir Domazet, produkciju su obavili Rundek i Mario Domazet, a svirali su Silvio Bočić – bubnjevi, Roko Crnić – kontrabas, Miro Manojlović – vibrafon i udaraljke, Igor Pavlica – truba, Ana Kovačić – tenor saksofon, Darko Rundek – gitara i vodeći glas, Dušan Vranić Duco – ukulele i Isabel – violina.

Izlazak službenog spota je planiran za mesec dana, a pesma je za sada predstavljena kao lyric video.

Negde sa Ekipom, na drugom mestu sa Cargo Trijom, Darko Rundek se sprema za seriju letnjih koncerata po regionu, pre koje Trio nastupa na čuvenom njemačkom Donaufestu (7. 7.), dok posle turneje, krajem godine, imaju i koncerte u Njujorku, Torontu i Čikagu.

Regionalna festivalska turneja uključuje:
20/07. Apocalypso Now – Demofest, Banja Luka
21/07. Darko Rundek & Ekipa – Sailor Sweet&Salt Music Festival, Rijeka
22/07. Apocalypso Now – Rocks&Stars Festival, Medulin
23/08. Darko Rundek & Ekipa – Feragosto Jam, Orahovica
24/08. Rundek Cargo Trio – Šakan festival, Brela
25/08. Darko Rundek & Ekipa – Hoomstock, Hum na Sutli
26/08. Apocalypso Now – Changer, Šibenik
27/08. Darko Rundek & Ekipa – Dani piva, Zrenjanin

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime