Home»Muzika»BLIZU… Legendarni Elvis Kostelo 8. jula u pulskoj Areni

BLIZU… Legendarni Elvis Kostelo 8. jula u pulskoj Areni

3
Shares
Pinterest Google+
Elvis Kostelo/Photo: Promo
Elvis Kostelo/Photo: Promo

Elvis Kostelo, jedan od najvećih živih rokenrol autora, nastupiće 8. jula sa svojim pratećim bendom The Imposters u  pulskoj Areni, u sklopu festivala Backstage Live Pula 2018.

Declan Patrick MacManus poznatiji kao Elvis Costello živa je kompozitorska i pevačka legenda. Tokom 40-godišnje karijere Kostelo se bavio gotovo svim muzičkim žanrovima, od popa, punka i rocka do klasične i filmske muzike. Rođen u Liverpulu, profesionalnu muzičku karijeru započeo je 1969. kada je počeo da nastupa s različitim bendovima u Londonu pre nego što je osnovao svoj pub-rock bend Flip City. Dok je radio kao računarski operater, 1977. potpisao je prvi ugovor sa Stiff Records i snimio svoj prvi album u duhu punka i new-wavea “My Aim is True”. Album je u Engleskoj bio hit i Kostelu je doneo svetski distributerski ugovor sa Columbia records.

Za svoj drugi album formirao je bend The Attractions s kojima je nastavio da snima popularne albume kroz godine i s kojima je 2003. uvršten u Rock’n’Roll Hall of Fame. Broj muzičara s kojima je nastupao je neprebrojiv, a uključuje zvezde poput Roja Orbisona, Toma Vejtsa, Brusa Springstina i Dejva Grola.

Elvis Kostelo/Photo: Promo
Elvis Kostelo/Photo: Promo

Da njegov uticaj nemerljivo seže u različite žanrove i inspiriše brojne muzičare pokazuje činjenica da je zajedno sa drugim muzičarima na dodeli Grammyja kao počast preminulom Džou Strameru upravo on izveo Clashovu stvar “London Calling”, dok je s reperima iz banda Roots nastupao i 2013. snimio album. Zajedničke pesme i čitave albume snimio je s Polom Makartnijem, Bertom Bakarakom, Brajanom Inom, Lusindom Vilijams i drugima, a danas se smatra jednim od najuticajnijih kompozitora i pevača moderne i popularne muzike.

Elvisa Kostela često zato nazivaju “pop-enciklopedijom” koja je reinventirala prošlost u sopstveni muzički izraz. Magazin Rolling Stone uvrstio ga je među 100 najznačajnjih autora svih vremena.

Sa svojim sadašnjim bandom The Imposters (nazvanim po jednoj od njegovih starijih pesama) na turneji pod nazivom “Look Now And Then…It’s Elvis Costello & The Imposters” povodom novog, još uvek neimenovanog albuma koji će se uskoro pojaviti, u ambijentu pulske Arene 8. jula Kostelo će posetiocima zagarantovano prirediti nezaboravno muzičko veče.

Publika ulaznice za koncert u Puli može kupiti i u Srbiji preko Eventim sistema.

Previous post

SA DRUGE STRANE JASTUKA... Mjuzikl inspirisan Bajaginom muzikom uskoro u Pozorištu na Terazijama

Next post

DJ Karl Koks: "Wake me up" je pesma kojom je Avicii zvao upomoć

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *