Home»Pulse»Najave»20. Balkanska smotra mladih strip autora u Leskovcu

20. Balkanska smotra mladih strip autora u Leskovcu

3
Shares
Pinterest Google+

Ljubitelji stripa moći će bliže da se upoznaju sa ovom umetnošću, ali i da vide radove mladih autora iz čak 61 zemlje sveta u okviru Balkanske smotre strip autora koja se održava od 29. juna do 1. jula u Leskovcu.

Ovogodišnji festival, kaže strip autor i jedan od organizatora Marko Stojanović, obeležiće 20 godina postojanja kroz 24 dešavanja u vidu izložbi, predavanja, projekcija dokumentarnih filmova i tribinama o stripu.

– Balkanska smotra mladih strip autora ove godine obeležava jubilej koji pre nje nijedan strip festival u Srbiji još nije dočekao – održavanje 20. festivala. Osim što se na ovom festivalu nagrađuju najbolji mladi strip crtač, ilustrator, strip scenarista i strip teoretičar, od drugih festivala izdvajaju ga i aktivnosti koje su usmerene ka boljem povezivanju nacionalnih kulturnih scena balkanskih zemalja i razvijanju saradnje među njima – kaže Stojanović.

Festival će, kaže, biti otvoren 29. juna od 20 sati u Galeriji Leskovačkog kulturnog centra, a publika će na otvaranju moći da vidi izložbu “The best of Balkanska smotra”, koju čine radovi nagrađivanih učesnika festivala.

Pored tribina i projekcija filmova, dodaje Stojanović, publika će moći da vidi i izložbu “Savremeni francuski ženski strip” koju će 30. juna od 20 sati u Narodnom muzeju otvoriti francuska autorka Klemans Vaser Dem.

Balkanska smotra mladih strip autora/Ilustracija> facebook
Balkanska smotra mladih strip autora/Ilustracija> facebook
Previous post

The Real McKenzies 29. avgusta u Beogradu... Pris Stage na Adi ima poslasticu za kraj letnje sezone

Next post

NEVERNE BEBE ODLOŽILE KONCERT U SKC-U ZA 2. JUL, ali imaće istinsko iznenađenje na sceni

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *