Home»Muzika»IZ SVETA VAN SVIH ŽANROVSKIH OGRANIČENJA… Stiže Eyot na veliki beogradski koncert 20. septembra u Domu omladine

IZ SVETA VAN SVIH ŽANROVSKIH OGRANIČENJA… Stiže Eyot na veliki beogradski koncert 20. septembra u Domu omladine

2
Shares
Pinterest Google+
Eyot/Photo: facebook@eyotband
Eyot/Photo: [email protected]

Grupa Eyot održaće velikli solistički koncert u Domu omladine Beograda 20. septembra.

Izvan svih žanrovskih ograničenja na našoj muzičkoj sceni stoji jedan bend: Eyot. Ovaj niški bend postigao je ono najteže u muzici: ima svoj zvuk, prepoznatljiv svuda u svetu. Negde između roka i džeza, klasične i ambijentalne muzike, impresionizma i eksperimenta, oni povezuju različite stilove u jake i kompaktne kompozicije, naglašene emotivnosti.

EYOT su:

Eyot/ Photo: Zoran Radosavljević
Eyot/ Photo: Zoran Radosavljević

Dejan Ilijić – klavir, Slađan Milenović – gitara, Marko Stojiljković – bas, Miloš Vojvodić – bubnjevi

Njihova karijera već spade u izuzetne. Objavili su ukupno četiri albuma, sve za inostrane izdavačke kuće, i nastupili u više od 20 zemalja širom sveta, što je neverovatno postignuće za bilo koji domaći sastav, a posebno onaj koji svira džez. Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike gde god da dođu, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji. Njihovi koncerti izuzetan su doživljaji: uvek ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osećajnosti.

Eyot je pobednik takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine, kao i MIDEM OFF Showcasea (Kan, Francuska), 2012. godine. Učestvovali su na brojnim značajnim manifestacijama širom sveta, među kojima su Cully Jazz Festival (Švajcarska), Garana Jazz Festival (Rumunija), Dubai Jazz Festival (Ujedinjeni Arapski Emirati), DOK fest Munchen (Nemačka), Hong Kong International Jazz Festival (Hong Kong), Vicenza Jazz (Italija), Jarasum International Jazz Festival (Južna Koreja), kao i u klubovima u Londonu, Parizu, Berlinu, Moskvi, Šangaju… Na Beogradskom džez festivalu su nastupali dva puta, godine 2013. kao sasvim mladi talenti, a 2017. im je pripala čast da ga svečano otvore.

Ove jeseni, povodom deset godina rada benda, objaviće DVD “Koncert za prirodu” koji je snimljen uživo na vrhu Suve planine, na visini od 1.500 metara. Veliki solistički koncert u Domu omladine Beograda zato je razlog za slavlje, uz Eyot na apsolutnom vrhuncu kreativne snage.

Eyot/Photo: Zoran Radosavljević
Eyot/Photo: Zoran Radosavljević

Ograničena količina ulaznica po specijalnoj pretprodajnoj ceni od 700 dinara dostupna je na Blagajni Doma omladine Beograda i preko Eventim mreže. Redovna pretprodajna cena iznosiće 800 dinara.

 

 

Previous post

DEČKO KOJI OBEĆAVA... I ISPUNJAVA: Luke Black 29. juna u Elektropioniru

Next post

DA SE NE ZAMERI... Pisac Igor Marojević objavljuje debi album za Metropolis

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *