Home»Muzika»R&B i gospel kraljica… Anita Bejker dobitnica BET nagrade za životno delo

R&B i gospel kraljica… Anita Bejker dobitnica BET nagrade za životno delo

3
Shares
Pinterest Google+
Anita Bejker/Photo: YouTube printscreen
Anita Bejker/Photo: YouTube printscreen

Pevačica Anita Bejker, koja je bila na ivici suza na ceremoniji dodele nagrada BET zbog nastupa koji su priređeni u njenu čast, pozvala je muzičare da podržavaju jedni druge.

Aniti Bejker (60) je dodeljena nagrada BET za životno delo na ceremoniji u Los Anđelesu, na kojoj su pevačice Ledisi, Marša Ambrošijus i Jolanda Adams pevale njene hitove.

Ona je dobitnica osam nagrada Gremmy i dominirala je top listama R&B muzike od početka 1980-ih do sredine 1990-ih godina s pesmama kao što su “Sweet Love” i “Giving You the Best That I Got”.

Domaćin ceremonije dodele nagrada BET koje se dodeljuju istaknutim Afroamerikancima i pripadnicima drugih manjina u industriji zabave, bio je glumac Džejmi Foks.

Agencija AP navodi da je “zvezda u usponu”, pevačica Gabrijela Vilson, poznata pod umetničkim imenom H.E.R sinoć sa pesmom “Focus” imala najbolji nastup.

Reper Snup Dog proslavio je 25 godina muzičke karijere nastupom tokom kojeg je izveo pesme “What’s My Name” i “Next Episode”.

DJ Khaled, koji je bio nominovan za šest nagrada, dodeljeno je prvo priznanje večeri, za najbolju saradnju za pesmu “Wild Thoughts”.

Američke nagrade BET ustanovljene su 2001. godine.

Previous post

"Teatime Dub Encounters"... Uskoro novi EP tandema Igi Pop i Underworld

Next post

Šta vi mislite... Da li je planetarni hit “This Is America” plagijat?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *