Home»Pulse»Puls grada»NOĆ UZ AUTENTIČNE BEOGRADSKE KANTAUTORKE… Ana Ćurčin i Ivana Vukmirović u Centru za kulturnu dekontaminaciju

NOĆ UZ AUTENTIČNE BEOGRADSKE KANTAUTORKE… Ana Ćurčin i Ivana Vukmirović u Centru za kulturnu dekontaminaciju

3
Shares
Pinterest Google+
Ana Ćurčin/Photo:Marko Cvetković
Ana Ćurčin/Photo:Marko Cvetković

Kantautorke koje donose zvuk nalik onome što se sluša na svetskim binama, Ana Ćurčin i Ivana Vukmirović održaće koncert svojih bendova The Changes i Manivi na kaldrmi dvorišta Centra za kulturnu dekontaminaciju, u sredu 27. juna.

Stvaralaštvo Ane Ćurćin i Ivana Vukmirović vredno je svake podrške jer ove dve dame pomeraju granice alternativne scene u Srbiji. Njihov zvuk pripada svetskoj sceni, a beogradska publika imaće prilike da prisustvuje koncertu njihovih bendova The Changes (indie-rock/folk/blues) i Manivi (džez/soul).

Ana Ćurčin je kantautorka rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, a živi i radi u Beogradu. Njena muzika je nežna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluzom. Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom “Sketches of Belonging”, a prva dva singla, za koja su snimljeni i video spotovi, su pesme “Remain Calm” i “Unknown”. Veliku pažnju javnosti izazvala je saradnjom sa tradicionalnim Ansamblom Kolo i pesmom “Lastavice, lasto” koja je objavljena krajem leta prošle godine. Ana & The Changes su: Goran Antović, Marko Cvetković, Marko Benini i Ana Ćurčin.

Ivana Vukmirović, koja nastupa pod umetničkim imenom Manivi, je kantautorka koja živi i stvara u Beogradu. Album prvenac, koji se zove jednostavno “Manivi”, objavljen je pod okriljem Lampshade media.  Kolaboracija sa vrsnim džez/soul muzičarima kompatibilnim u muzičkom senzibilitetu donela je ovom albumu raznolikost i nesvakidašnju lepotu. Bend Manivi čine neki od najeminentnijih muzičara u regionu: Pedja Milutinović – bubnjevi (Vasil Hadžimanov band, Qzama, Schime Trio), Dragan Ćalina – klavijature (prof. klavira školovan na prestižnom konzervatorijumu u Amsterdamu), Dejan Antović- bas (Balkanopolis, Octave Listner).

Satnica:

20:00 početak okupljanja
20:30 Manivi
21:30 Ana Ćurćin & The Changes
23:00 kraj
Cena ulaznica je 600 dinara. Karte mogu da se kupe na blagajni CZKd-a ili u kafeu Zaokret u Cetinjskoj ulici.

Previous post

Šta vi mislite... Da li je planetarni hit “This Is America” plagijat?

Next post

Holivudski tretman za beogradske fanove benda HOLLYWOOD UNDEAD

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *