Čuveni “blaster” Hana Soloa prodat na aukciji za 550.000 dolara… Da, dobro ste pročitali…

0
151
Oglasi
Star Wars/Photo: printscreen
Star Wars/Photo: printscreen

Lažni laserski pištolj, gotovo u celosti napravljen od drveta, kojeg je Harison Ford kao Han Solo koristio u “Povratku džedaja” 1983, prodat je na aukciji za 550.000 dolara, objavila je aukcijska kuća Džuliens.

“Blaster” Han Soloa bio je izložen u prostorijama aukcijske kuće u Njujorku nakon što je 30 godina bio u vlasništvu Džejmsa Šopea, umetničkog direktora “Povratka Džedaja” ali je odlučio da se rastane od slavnog predmeta i daju ga na prodaju.

Harison Ford taj pištolj je koristio u trenutku susreta Hana Soloa, koji ne veruje u Silu, i Luka Skajvokera, a njegova rečenica “Lažne religije i drevno oružje ne mogu se meriti s dobrim ‘blasterom’ pri ruci, klinjo” postala je jedan od omiljenih citata iz “Ratova zvezda”.

Martin Nolan, izvršni direktor aukcijske kuće, kazao je da je Šope odlučio na aukciji da ponudi i ostalih 40-ak rekvizita iz “Ratova zvezda”, poput sekira Evoka i broda Džabe Hata.

Sekira je prodata za 11.250 dolara, dok je drugi “blaster” prodat za 90.624 dolara. Ipak, niko nije postigao cenu kao omiljeni droid R2-D2 koji je prošle godine protan za 2,76 miliona dolara na aukciji u Los Anđelesu.

Svetleća sablja Luka Skajvokera iz prva dva filma prodata je za 450.000 dolara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime