Home»Muzika»Homeland»Ima li tajnih poruka u Bajaginim pesmama? Evo šta on na to kaže…

Ima li tajnih poruka u Bajaginim pesmama? Evo šta on na to kaže…

3
Shares
Pinterest Google+
Bajaga i Instruktori/Phоtо:Promo
Bajaga i Instruktori/Phоtо:Promo

Mnoge pesme Momčila Bajagića Bajage čine stihovi u kojima su se svojevremeno tražila dvostruka značenja i subverzivne poruke koje su se kosile sa “javnim moralom” nekadašnjeg društva Jugoslavije.

U nekim pesmama tražena su značenja koja upućuju na narkomaniju, u nekim su kasnije tražene najave rata i užasa koji je zadesio nekadašnju bratsku državu.

– Riblja čorba ima pesmu ‘Zvezda potkrovlja i suterena’ gde se u refrenu peva ‘Do jutra ona je verna’. I dolazi devojka koja je najveći fan Čorbe i donosi Bori da joj se potpiše na tu pesmu, i piše ona ‘Do jutra ona je rerna’. Ona je to kapirala, da je valjda devojka vruća ko rerna. I Bora joj kaže: ‘Nije rerna nego verna’, a ona mu odgovori: ‘Ne verujem ti ja.’

– “Jahači magle’ je bila kao citat Doorsa ‘Riders of the Storm’, 240 koncerata godišnje, spavaš 20 dana godišnje u svojoj kući. Zato sam i napisao u ‘442 do Beograda’ stih ‘Brojim znake i linije’ a ubrzo je nekom to bilo sumnjivo pa je pitao: ‘Koje su to linije u pitanju?’ Ali linije su bile one na asfaltu, a ne one druge – linije od belog praha – ispričao je Bajaga.

– I za ‘442 do Beograda’ su pitali da li je to razdaljina od Sarajeva ili Zagreba. Ali to je bilo zbog rime, a ne zbog Zagreba ili Sarajeva. Mada sam ja u šou-biz tradiciji u Sarajevu govorio da je to razdaljina Sarajevo-Beograd, a u Zagrebu sam spominjao njih – dodao je on.

HL/ Izvor: nedeljnik.rs

 

Previous post

Kamasi Vašington objavio novi album i spot za "Street Fighter Mas"

Next post

ON THE ROAD AGAIN... Ser Pol Makartni najavio novi solo album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *