Bora i Najda snimuli “Drugu Troju”, a Aca Seltik otpevao “Oslobodi me”

0
57
Bora Čorba i Najda/ Photo: Promo

Ovih dana je u jagodinskom studiju “Boža”, poznatom i po tome što u njemu poslednjih godina muziku za svoje filmove snima Emir Kusturica, snimljena numera “Druga Troja” koju su zajednički otpevali frontmen Riblje Čorbe – Bora Đorđević i Dejan Najdanović, nekadašnji pevač Smaka a sada vođa sopstvenog benda Deliverance.

Ova duetska numera uređena je kao deo multimedijalnog projekta koji u sebi objedinjuje muzički izraz, vizuelnu umetnost i pisanu reč.

Autor teksta je književnik Dejan Stojiljković i pesma se koncepcijski i stilski oslanja na njegove romane “Duge noći i crne zastave” i “Olujni bedem” a biće objavljena na maksi-singlu koji će izaći do kraja godine u izdanju Lagune kao poklon uz knjigu “Dukat za lađara”.

– Pesma je u stvari priča o ratnicima, veteranima i prokletstvu ratovanja, iako u sebi nosi odjek srednjeg veka, viteštva i neprestane borbe za slobodu, ona ima univerzalnu poruku koja se može transponovati u bilo koje vreme i svaki istorijski period. Inspiracija za pesmu došla je od Vilijama Batlera Jejtsa koji je napisao pesmu “Nema druge Troje” – objašnjava Stojiljković i dodaje:
– Čim sam prvi put čuo demo-snimak, shvatio sam da je ovo idealna pesma za Boru, u njegovom je stilu potpuno. Imali smo sreće da nam je izašao u susret i dao pesmi svojim glasom potpuno novu dimenziju.

Aca Celtic i Dejan Stojiljkovic/ Photo: Promo
Aca Celtic i Dejan Stojiljkovic/ Photo: Promo

Pored pesme “Druga troja”, Najda i Deliverance snimili su numeru “Oslobodi me”, na muziku britanske gotik-rok grupe The Mission i sa Stojiljkovićevim tekstom, na kojoj gostuje Aca Celtic, pevač grupe Orthodox Celts.

“Oslobodi me” će imati premijeru 28. juna, na Vidovdan, u podne, na talasima Radio Lagune. Pesma će moći da se skine kao besplatan download sa sajta benda na adresi www.najda-deliverance.com. Aca Celtic je takođe snimio i englesku verziju pesme.

“Oslobodi me” će biti objavljena i kao fizičko izdanje, na CD singlu koji će ići kao poklon za prvih 500 kupaca strip albuma “Duge noći i crne zastave” u izdanju System Comicsa čiji će ekskluzivni distributer biti Delfi knjižare. Autor omota za singl je naš proslavljeni ilustrator i strip internacionalac Aleksa Gajić.

“Druga Troja” će svoje premijerno emitovanje imati u toku leta i biće takođe dostupna kao besplatan download. U planu je i snimanje visokobudžetnih spotova za obe numere.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime