Naši dečaci, a svirka svetska… Qzama Quartet 21. juna na letnjoj sceni Bitefartcafea

0
55
Qzama Quartet/ Photo: Promo
Qzama Quartet/ Photo: Promo

Beogradski džez bend Qzama Quartet je već neko vreme dobro poznat domaćoj džez publici, a u četvrtak, 21. juna ovaj sastav se vraća na binu letnjeg Bitefartcafea.

Bend čine muzičari koji pored brojnih solo projekata ipak nalaze vremena da rade i na ovom zajedničkom, a to su: Filip Bulatović, Luka Ignjatović, Peđa Milutinović i Pera Krstajić.

Filip Bulatović/ Photo: Promo
Filip Bulatović/ Photo: Promo

Filip Bulatović (klavijature) je virtuozni pijanista i kompozitor školovan u Nemačkoj. Po povratku iz Njujorka, gde trenutno živi i stvara, održao je koncert svog tria na velikoj bini Kolarčeve zadužbine.

Luka Ignjatović/ Photo: Promo
Luka Ignjatović/ Photo: Promo

Luka Ignjatovic (saksofon), školovan u Amsterdamu, takođe predvodi još jedan originalan džez projekat: Schime Trio. Ovaj sastav objavio je drugi album ove godine, a svoju virtuoznost imaće priliku da predstavi na dva evropska džez festivala: Moers (Nemačka) i Jazz in Marciac (Francuska).

Peđa Milutinović/ Photo: Promo
Peđa Milutinović/ Photo: Promo

U poduhvatu osvajanja evropskih bina luki se pridružuje i Peđa Milutinović (bubnjevi), član Qzame, Schime Tria i Vasil Hadžimanov banda.

Jasno je da originalnost naše džez scene ne može proći bez palica ovog vrsnog bubnjara, koji nalazi vremena i da doprinese alternativnoj rok sceni sarađujući sa novim beogradskim bendom Turisti.

Pera Krstajić/ Photo: Promo
Pera Krstajić/ Photo: Promo

Pera Krstajić (bas) je ove godine diplomirao na Berklee College of Music a njegov talenat prepoznat je na velikom internacionalnom muzičkom takmičenju “Six String Theory Music Competition” gde je pobedio u kategoriji bas gitarista. Takmičenje nosi ime albuma osnivača, legendarnog gitariste Lee Ritenour “6 String Theory” iz 2010. godine.

Pobednici takmičenja po oceni najvećih muzičkih imena kao što su John Patitucci,Steve Lukather, John Scofield, Joe Satriani… osvajaju stipendije za dalje školovanje, nastupe u Švajcarskoj, Japanu i SAD i studijska snimanja uz Lee Ritenoura i druge velikane muzike.

Mnogo je razloga da 21. juna budete na ovom koncertu i svedočite misiji ovih profesionalnih muzičara koja je usmerena na podizanje nivoa izvođenja i svesti o umetničkoj džez muzici u Srbiji.

Koncert počinje u 22:00 časa, a cena ulaznice iznosi 400 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime