Home»Muzika»Homeland»“Maybe We’ll Come Back”… Šabački sastav Moon objavio prvi album

“Maybe We’ll Come Back”… Šabački sastav Moon objavio prvi album

5
Shares
Pinterest Google+
Moon/ Photo: Marko Maksimović
Moon/ Photo: Marko Maksimović

Instrumentalni space-rock sastav Moon objavio je (kao samostalno izdanje) debi album pod nazivom “Maybe We’ll Come Back” na svim digitalnim servisima (iTunes, Deezer, Spotify, Google Play, Apple Music).

Pored albuma, objavljen je i spot za numeru “Lux Aeterna”, snažno space-rock izvođenje ambicioznog simfonijskog komada iz filma “Requiem For A Dream”.

Album je sniman, miksovan i masterizovan u zagrebačkom Chicken Sound studiju. Mix singl verzije “Lux Aeterna” potpisao je Igor Pauk, dok se za mastering pobrinuo Drago Smokrović Smokva.

Synthove na albumu je komponovao zagrebački industrial rock/trip hop umetnik Filip Majdak, koji je uradio i remix pesme “Take Off”. Omot je rad makedonskog dizajnera Zorana Kardule, čuvenog po transformacijama starina u forme primenjene umetnosti.

Photo: Promo
Photo: Promo

Moon je instrumentalni space-rock trio iz Šapca koji čine iskusni muzičari domaće scene. Gitarista Milan Katanić poznat je po radu u bendu iz 90-tih, Ništa ali logopedi, a zajedno sa basistom Mikijem Stankovićem svira u alt-rock sastavu Eleven. Za bubnjevima je Mikijev brat, Miroslav Stanković.

Moon su se predstavili 2017. godine singlovima “Escape” i “Voyager 1” kao i samostalnim nastupima u Beogradu, Šapcu, Kragujevcu… uključujući i festivale poput šabačkog URM i kragujevačkog Arsenal Festa, gde su zatvorili drugo veče na Demolition bini.

Previous post

Kad Gansi i Foo Fightersi zajedno praše "It's So Easy"...

Next post

Počeo četvrti festival umetnosti DEV9T u Staroj Ciglani

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *