Rošin Marfi novo ime Belgrade Beer Festa

0
47
Rošin Marfi/ Photo: Promo
Rošin Marfi/ Photo: Promo

Art-pop kraljica, Rošin Marfi, nastupiće na Belgrade Beer Festu, prvog dana u sredu, 15. avgusta od ponoći na Inovation stageu.

Svetska diva moderne muzičke scene Marfi je uvek bila “ona čudna”, nepredvidiva i nikada fokusirana samo na jedan žanr i jedan zvuk. Prema njenim rečima muzika joj dozvoljava da “ide gde god želi”.

– Sve više shvatam da je potpuno besmisleno sputavati prirodni tok stvari – sa takvim stavom Rošin je i počela svoju karijeru 90-tih kao član veoma uspešnog britanskog trip-hop dvojca Moloko.

Njen glas je dominirao radijskim plejlistama tog perioda zahvaljujući hitovima “Sing it Back”, “The Time is Now”, “Forever More”, a posle privatnog i umetničkog raskida sa Markom Brajdonom, počinje solo karijeru albumom “Ruby Blue”.

Na top liste se vratila zahvaljujući drugom albumu “Overpowered” iz 2007. godine. Pored naslovnog singla sa ovog izdanja izdvojila su se  još dva hita – “Let Me Know” i “You Know Me Better”.

Rošin Marfi / Photo: Promo
Rošin Marfi / Photo: Promo

Posle delimično radne pauze zbog rođenja dvoje dece, Rošin je od 2014. ponovo počela da osvaja bine i plesne podijume širom sveta.

Albumi “Hairless Toys” iz 2015. i “Take Her Up to Monto” iz 2016. godine predstavili su Rošin novog doba, a njeni koncerti su zbog specifičnog, avangardnog senzibiliteta i estetike postali nastupi o kojima se dugo priča.

Danas, posle više od dvadeset godina karijere, osam studijskih albuma, mnoštva singlova i nezaboravnih spotova, Rošin je postala globalna ikona svih koji vole dobru plesnu muziku ali i jednostavne, emotivne pesme.

Njeni koncerti su nepredvidljivi i predstavljaju dinamičan spoj originalne estetike i savršene produkcije, pa je Rošin po mnogima i jedna od najvećih pevačkih i koncertnih atrakcija.

Prvog dana festivala pored koncerta Rošin Marfi publika će moći da uživa i u nastupima bendova Riblja Čorba, Aerodrom i Partibrejkers.

https://www.youtube.com/watch?v=o820CQAE6OM

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime