Home»Muzika»Still Loving Them… Scorpionsi prvi put u karijeri svirali u Beogradu

Still Loving Them… Scorpionsi prvi put u karijeri svirali u Beogradu

10
Shares
Pinterest Google+

Poznati nemački metalci Scorpions nastupio je prvi put u Srbiji, a većina fanova u Štark Areni saglasna je u oceni da je vredelo čekati ih.

Kao što je bubnjar Miki Di najavio na konferenciji za novinare, priredili su rok spektakl, a više od 8.000 fanova svih generacija horski je pevalo hitove “Wind of Change”, “Send Me an Angel” i “Rock You Like a Hurricane”.

Posle prve pesme “Going Out With a Bang” na video bimu u pozadini pojavila se srpska zastava koja je ostala tokom cele numere “Make It Real” sa silutema članova benda.

Scorpions/ Photo: AleX
Scorpions/ Photo: AleX

– Dobro veče, Beograde! Kako ste – pozdravio publiku pevač Klaus Majne na srpskom jeziku.
– Drago nam je da smo konačno tu. Žao nam je što nismo mogli da dođemo u decembru, ali nadoknadićemo vam večeras – dodao je na engleskom.

Posle numera “Is There Anybody There?”, “The Zoo”, “Coast to Coast” tokom koje su se Majne, Rudolf Šenker, Matijas Jabs i Pavel Macivoda našli sa gitarama na kraju duge piste, tik uz publiku, usledilo je podsećanje na sedamdesete uz “Top of the Bill”, “Steamrock Fever”, “Speedy”s Coming” i “Catć Your Train”.

– Tokom svih ovih godina gradili smo čvrstu građevinu – najavio je Majne pesmu “We Built This House”.

Okruženi snopom plave svetlosti, koja se ubrzo rasula Arenom, uz mobilne telefone publike, članovi benda Scorpions izveli su akustičnu verziju balada “Follow Your Heart” i “Eye of the Storm”.

Horsko pevanje hita “Send Me an Angel” bilo je samo uvertira za legendarnu “Wind of Change” kada je cela Arena sa podignutim rukama pevala bez muzičke pratnje.

Scorpions/ Photo: AleX
Scorpions/ Photo: AleX

Kao posvetu frontmenu benda Motorhead Lemiju Kilmisteru, Scorpions su izveli “Overkill” što se nastavilo solo deonicom Mikija Dia, koji je sa Motorheadom svojevremeno nastupao u Srbiji.

Gromoglasnim aplauzom publika je ispratila Dijev energičan nastup na platformi koja je lebdela iznad bine dok su se na LED ekranima pojavljivali omoti albuma koji su obeležili karijeru Scorpionsa dugu više od 50 godina.

Žustri završetak koncerta uz “Blackout” i “Big City Nights” fanovi su ispratili na nogama, uverivši se da članovi nemačkog benda itekako imaju još šta da pokažu svojim mlađim kolegama.

Za bis su naravno ostavili najbolje – “Still Loving You”, jednu od najlepših balada svih vremena, i “Rock You Like a Hurricane” koju je Majne otpevao ogrnut različitim zastavama koje je dobio iz publike.

Na kraju na leđima mu je ostala samo srpska i tako je zahvalio Beogradu i poželeo laku noć, zajedno sa Šenkerom koji je tokom celog koncerta zajedno sa Majneom komunicirao sa publikom i nosio atmosferu čitavog koncerta.

Divlje jagode/ Photo: AleX
Divlje jagode/ Photo: AleX

Scorpions su održali koncert u Beogradu u okviru svoje Crazy World turneje, a kao predgrupa nastupio je bend Divlje jagode koji ove godine slavi četiri decenije na muzičkoj sceni zbog čega im je specijalni gost bio prvi pevač benda Toni Janković.

Scorpions/ Photo: AleX
Scorpions/ Photo: AleX
Previous post

Ljubičice predgrupa Dubiozi na Tašmajdanu

Next post

Poznata satnica Palanačkog Dunav festa... Čekaju vas dva dana festivala, dve bine i plaža Rio

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *