Home»Muzika»Kreće PRIS Stage na Adi Cingalji, promo žurka 15. juna, na koncertnom otvaranju 29. juna Hurleur, Navy ne obećava i Keni nije mrtav

Kreće PRIS Stage na Adi Cingalji, promo žurka 15. juna, na koncertnom otvaranju 29. juna Hurleur, Navy ne obećava i Keni nije mrtav

3
Shares
Pinterest Google+
Pris Stage/Promo
Pris Stage/Promo

Najsvežiji projekat alternativne kulture, PRIS Stage, koji će se odvijati u klubu Gavez na Adi Ciganliji u Beogradu, biće predstavljen na promociji u petak, 15. juna.

Projekat PRIS Stage je, do sada najveće ostvarenje portala PRIS, u periodu od 15. juna do 15. septembra poonudiće periodične nastupe bendova koji gaje rokenrol zvuk. Početak promo eventa zakazan je za 20 časova.

Prvi koncertni događaj biće održan u petak, 29. juna, kada će nastupiti bendovi inspirisani pank rok zvukom, Hurleur, Navy ne obećava i Keni nije mrtav.

Hurleur/Photo: Jovan Mihajlović
Hurleur/Photo: Jovan Mihajlović

Hurleur je energični pank rok četverac, oformljen u Negotinu 2012. godine. Trenutno grupa deluje u Beogradu. Iako je reč o veoma mladim muzičarima, ova četvorka može da se pohvali značajnim koncertnim isustvom,  pre svega nastupima na Belgrade Beer Festu, EXIT festivalu, Arsenalu, Zaječarskoj Gitarijadi… kao i velikom broju klupskih koncerata i svirki. Sastav je zimus objavio album prvenac koji nosi naziv “Ja!” pod okriljem izdavačke kuće RnR Records, pa će ovu priliku iskoristiti i za promociju tog izdanja.

Navy ne obećava/Photo: Jovan Mihajlović
Navy ne obećava/Photo: Jovan Mihajlović

Navy ne obećava je novi beogradski bend nastao tokom leta 2016. godine u mračnim hodnicima Bigza. Sa svoja dva singla “Novi kult” i “Kventin Tarantino” već su uspeli da podignu prašinu i polarišu sujetnu rokenrol scenu na one koji ih vole i one koji ih mrze.

Ovom prilikom bend će predstaviti numere sa albuma koji je u pripremi. Na albumu prvencu ćemo se poigravati sa uvek vrućim temama kao što su ljubav, opijati, društveno uređenje, ali govorimo i o snovima, željama, idolopoklonstvu, buntovničkom duhu, životu posle smrti…

Keni nije mrtav /Photo: Jovan Mihajlović
Keni nije mrtav /Photo: Promo

Bend Keni nije mrtav je oformljen prošlog leta u Kruševcu. Nasuprot stereotipima jednog pank benda, KNM baš i ne obiluje socijalno angažovanim tekstovima koji bi se uvrteli u glavu nekom novopečenom buntovniku koji sebe etiketira verovatno iz pomodarstva. Prostor za probe je sve tesnije nastanjen tekstovima prožetim detaljnim preispitivanjima, ukazivanjem na lične nedostatke i ciljeve, kao i impresijama i emotivnim rasplinućima koja po autoru tekstova zaslužuju mesto na repertoaru.

U mahu razigranosti, pank trojka iz Kruševca će na PRIS-ovoj bini dokazati neosporni kvalitet mlađe generacije bendova.

Početak koncerta zakazan je za 20 časova. Cena ulaznice u pretprodaji iznosi 150 dinara, dok će na ulazu iznositi 250 dinara.

Previous post

Lejdi Gaga u filmu Bredlija Kupera... Pogledajte prvi trejler

Next post

Interpol najavili novi album i predstavili singl "The Rover"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *