Home»Muzika»Da li je to Gobac “izdao” rokenrol… Život je bajka kad imaš dobar posao i dobru ženu

Da li je to Gobac “izdao” rokenrol… Život je bajka kad imaš dobar posao i dobru ženu

4
Shares
Pinterest Google+
Davor Gobac/Photo: facebook@PPopOfficial
Davor Gobac/Photo: [email protected]

Opušten i šarmantan, neposredan, originalan i još uvijek pomalo “lud”, Davor Gobac (53), frontmen zagrebačke grupe Psihomodo Pop, veliki je ljubitelj panka i roka. U svojoj uspešnoj karijeri često je znao da šokira i sablazni javnost, ali i da osvoji i oduševi svoje fanove.

Buntovan od rođenja, već kao trinaestogodišnjak svira u kultnom sastavu Klinska pomora, 1983. ulazi u grupu Neron koja ubrzo mijenja ime u Psihomodo Pop. Iza sebe ima 13 albuma na kojima je autor većine tekstova i muzike. Budući da voli ono što radi, kaže da radi bez prestanka. Talentovan i kao slikar i grafičar, imao je veliki broj samostalnih izložbi u Hrvatskoj i regionu. S bendom se oseća kao u braku, a sa suprugom Deanom ima sina Vilija (22), muzičara i studenta glume.

Kako živi danas Davor Gobac i može li se živeti od rokenrola?
– Dobro živim. Ja volim svoj posao. Mi smo stari bend, postojimo 33 godine i za nas već znaju i oni koji ne slušaju rokenrol. Mi smo već klasika Balkana i rokenrola. Ima desetak bendova na Balkanu i mi smo u tih desetak. Najbitnije je da radiš ono što voliš. Imamo uredan život, a nemamo radno vreme i nikad ga nismo ni imali. Mi imamo najlepši posao na svetu, radiš posao a nemaš osjećaj da radiš. Kad imaš dobar posao i dobru ženu, život ti je bajka.

Šta vam je donela zrelost?
– Kako dugo radimo, nekako smo se ugradili u stvarnost ljudi. Ja uz bend radim još gomilu drugih stvari i što sam stariji imam sve više posla. Dosadno mi je ako nešto ne radim.

Slikali ste i imali oko 40 samostalnih izložbi. Slikate li još uvek?
– Dugo nisam slikao jer nemam vremena, ali zato radim sve ostalo. Dosta sam snimao za televiziju, snimam s bendom, radim nove pesme i dosta vremena provodim u studiju.

Svojevremeno ste imali egzibicionističke nastupe, neobično ste se oblačili i još neobičnije svlačili na sceni. Iz želje da šokirate ili iz puke zabave?
– Po tradiciji New York Dollsa, mladog Džegera, Igija Popa imali smo te svoje faze kad sam se šminkao i oblačio u ženske stvari, skidao se na bini. To mi je baš draga faza i čak mi je malo žao što je prošla. Bio je to moj umetnički izraz, deo predstave, a to sam rekao i na sudu kada su mi dali prekršajnu kaznu za sablažnjivanje javnosti. Mi smo u svakom vremenu bili ispred vremena, Red Hot Chili Peppers su se skinuli puno posle nas.

Kako danas gledate na golotinju u medijima?
– Meni golotinja ne smeta. Više mi smetaju glupi naslovi u novinama, koji nisu istiniti. Više bih voleo da su gole ženske na naslovnicama, to je mnogo moralnije.

Već godinama vodite zdrav život. Kako je došlo do preobražaja?
– Hedonista sam i volim da radi stvari dok u njima uživam. Prestao sam da pijem jer to više nije imalo smisla, nisam više uživao, postala je to prava zavisnost i zato sam prestao. I uopšte mi ne fali. Ne pijem 12 godina, prestao sam da pušim pre tri nedelje, a vežbam već godinama. Ne vodim baš neki prezdrav život, a ovo ostalo neću ni da pričam (smeh).

Kako danas ocenjujete rok scenu u regionu?
– Vidim da postoji neka mlađa ekipa. Slušaju stare momke tipa Zeppelina, pa Ramonesi su u današnje vreme postali Beatlesi, ali to je debela manjina.

HL/Izvor: Gracija.me

Previous post

Da li su oni su novi Led Zeppelin? Ima jedan bend tamo u Mičigenu...

Next post

Kultni gitarista benda Bad Religion sa Markijem Ramonom na Arsenal festu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *