Home»Kult»I BUBNJARI POSTAJU LEGENDE… Džon Bonam dobio skulpturu u rodnom gradu

I BUBNJARI POSTAJU LEGENDE… Džon Bonam dobio skulpturu u rodnom gradu

6
Shares
Pinterest Google+
Džon Bonam, skulptura/Photo: facebook@robertplant
Džon Bonam, skulptura/Photo: facebook@robertplant

Na dan rođenja Džona Bonama (31.5.), bubnjara grupe Led Zeppelin i po mnogim uglednim magazinima najboljeg bubnjara svih vremena, u njegovom rodnom gradu Ridiču u Engleskoj podignut je spomenik njemu u čast.

Spomenik visine nešto manje od 2 metra, širine od gotovo 4 metra i težine 2.200 kilograma, prikazuje Bonama u akciji za bubnjevima. Na poleđini gonga ispisano je njegovo puno ime (John Henry Bonham), datum rođenja (31.5.1948.) i smrti (25.9.1980.) kao simbol s albuma Led Zeppelin IV koji ga predstavlja.

 

Uz spomenik stoji i posveta: Najizvanrednijem i originalnom bubnjaru svog vremena, popularnost i uticaj Džona Bonama nastavljaju da odjekuju unutar muzičkog sveta i šire.

Autor skulpture Mark Ričards koristio je “anti grafiti” boju, verojatno poučen vandalskim činom kada je neko grafitima uništio skulpturu Dejvida Bouvija ni dva dana od njenog postavljanja početkom ove godine u Ejlsberiju.

Kampanju postavljanja spomenika pokrenula je Bonamova sestra Deniz pre nekoliko godina, a odobrenje je konačno dobila u oktobru prošle godine. Većinu sredstava potrebnih za pokriće troškova dao je privatni donator.

Previous post

KINOTEKA SLAVI 69. ROĐENDAN... Mirjani Karanović i Bogdanu Dikliću Zlatni pečat

Next post

ZAR JE VEĆ TOLIKO PROŠLO, GOSPOĐO ROBINSON... Legendarni hit stigao je na tron pre tačno 50 godina

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.