Home»Pulse»Najave»Teatar Le Studio ovog vikenda zatvara sezonu predstavom “Pod mlečnom šumom”… Ponovo se družimo od jeseni

Teatar Le Studio ovog vikenda zatvara sezonu predstavom “Pod mlečnom šumom”… Ponovo se družimo od jeseni

3
Shares
Pinterest Google+

Teatar Le Studio zatvara sezonu igranjima nove predstave “Pod mlečnom šumom” u subotu, 2.juna i nedelju, 3. juna od 20:00 časova.

– Ova godina je za nezavisni teatar Le Studio bila vrlo uspešna – kažu iz nezavisnog teatra Le Studio – U septembru smo otvorili u novom prostoru – u hali na drugom spratu industrijskog objekta na Vilinim vodama, gde smo se potrudili, pa i uspeli, da održimo šmek intimnog, ušuškanog prostora i prijateljske atmosfere. Publika se uvek iznenadi kada iz hladnih, napuštenih hodnika zakorači ovde. Realizovali smo i dve premijere, učestali izvođenja, proširili program gostovanjima drugih nezavisnih inicijativa i koncertima, koji se slušaju sa pažnjom kojom se gleda pozorišna predstava.

Le Studio zatvara sezonu predstavom Pod mlečnom šumom, koja govori o 24 časa u životu jednog velškog gradića. Uz humor i poeziju, Dilan Tomas opisuje prozaičnu svakodnevicu njegovih stanovnika: nade i frustracije, želje i razočaranja, porodične tajne, alkoholizam i pohotnost. Ono što glavni lik, prečasni Eli Dženkins blagonaklono naziva: “ljudskom nevinošću”.

– Dilan Tomas je “Pod mlečnom šumom” zamislio kao radio dramu sa više od 70 likova i skoro isto toliko različitih mesta zbivanja, što predstavlja veliki izazov za postavljanje u pozorištu, pogotovo ukoliko se postavka oslanja na sredstva karakteristična za jedno nezavisno pozorište. Materijalna ograničenja u kombinaciji sa tehničkim ograničenjima radio drame, bili su nam inspiracija da prevaziđemo sopstvene granice i prikažemo još više kreativnosti – kažu iz Le Studija.

Pod mlečnom šumom/ Photo: Ivana Čutura
Pod mlečnom šumom/ Photo: Ivana Čutura

– U našoj postavci svaki glumac tumači po više likova; vizuelno snažni, magični scenski prizori se brzo smenjuju, prepliću, praćeni opisom naratora i muzikom, uvlačeći nas u život stanovnika ovog ludog grada koji karakteriše čarobna životnost. Ova predstava slavi radost života, grešku, ljudsku nesavršenost. Smesta će vas uvući i učiniti da se potpuno odvojite od svakodnevnice, kojoj ova sloboda upravo nedostaje – objašnjavava ekipa Le Studija.

Predstava je inspirisana grotesknim i narodnim karnevalskim pozorištem, Rableom i Bokačom u domenu književnosti i Hijeronimus Bošom u slikarstvu.

Rditelj Žan-Batist kaže da upravo to stvara jedinstveni estetski događaj:
– Kada me pitaju koje su prednost rada u nezavisnom pozorištu, često odgovaram: sloboda. Odnosno, sloboda duha, stvaralačka sloboda, sloboda smelosti! Baš tu slobodu smo nastojali da prikažemo postavkom predstave “Pod mlečnom šumom”.

Previous post

Arctic Monkeys prvi put izveli uživo novu pesmu "Batphone", ali fanovi besni zbog suludih cena ulaznica za koncert

Next post

Riblja čorba, Aerodrom, YU grupa, Kanda kodža i Nebojša na 16. Belgrade Beer Festu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.