Home»Muzika»Riblja čorba, Aerodrom, YU grupa, Kanda kodža i Nebojša na 16. Belgrade Beer Festu

Riblja čorba, Aerodrom, YU grupa, Kanda kodža i Nebojša na 16. Belgrade Beer Festu

3
Shares
Pinterest Google+
Riblja čorba/ Photo: Beer Fest
Riblja čorba/ Photo: Beer Fest

Ovogodišnji 16. Belgrade Beer Fest, održaće se od 15. do 19. avgusta na Ušću, a koncert Riblje Čorbe biće uvod u petodnevno uživanje u muzici, pivu i brojnim drugim sadržajima na najvećem festivalu u Jugoistočnoj Evropi.

Povodom jubileja i koncerta na Ušću, basista Riblje čorbe Miša Aleksić poručuje:
– Riblja čorba je prošle godine na Belgrade Beer Festu započela obeležavanje 40 godina postojanja, a pravi rođendan biće 15. avgusta kada ćemo napraviti veliku žurku na Beer Festu sa set listom sastavljenom od kultnih pesama benda. Dakle, ne propustite 40-ti rođendan Riblje čorbe na Beer Festu. 

Aerodrom/ Photo: Beer Fest
Aerodrom/ Photo: Beer Fest

Za dobru atmosferu na početku prvog dana festivala, pre izlaska Čorbe na binu, pobrinuće se gosti iz Hrvatske – rok bend Aerodrom, predvođen Juricom Pađenom.

– Nastupali smo pre osam godina i veselimo se novom susretu sa beogradskom publikom. Sviraćemo naše najveće hitove “Stavi  pravu  stvar”, “Obična  ljubavna  pjesma”, “Fratello”, “24 sata”, kao i neke od pesama drugih velikih bendova sa kojima sam svirao. Ujedno, to će biti i najava seta pesama sa prvih pet albuma  Aerodroma – najavljuje Jurica Pađen i otkriva da ovih dana izlazi i njihov novi singl “Titanik” za koji su snimili i video drugačiji od svega što su do sada radili, jer je zapravo prvi spot sa elementima horora na ljubavnu pesmu, na ovim prostorima.

Yu grupa/ Photo: Beer Fest
Yu grupa/ Photo: Beer Fest

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rok muzike, YU grupa nastupiće u petak, 17. avgusta.

– Malo je festivala koji kod muzičara pokrenu toliko uzbuđenje kao što je nastup na Beer Festu. Broj ljudi pred kojima sviramo kao i sjajna organizacija i tehnička podrška su miks koji pokrene navalu adrenalina kod nas muzičara. Ove godine se po sedmi put penjemo na binu Beer Festa i opet ista želja da se ori Ušće. YU Grupa će i ove godine zatresti pored Save i Dunava – najavljuje Petar Jelić.

KKN/ Photo: Beer Fest
KKN/ Photo: Beer Fest

Ljubitelji beogradskog benda Kanda kodža i Nebojša biće u prilici da uživaju u odličnoj svirci u subotu 18. avgusta na Alternative stageu.

– Drago nam je što posle četiri godine ponovo nastupamo na Beer Festu, očekujemo savršen letnji dan, publiku raspoloženu za ples i njegova isceliteljska dejstva, a očekujem i da mi budemo na visini zadatka sa uobičajenim repertoarom starih, novih i budućih hitova – poručuje gitarista benda Nenad Pejović.

Previous post

Teatar Le Studio ovog vikenda zatvara sezonu predstavom "Pod mlečnom šumom"... Ponovo se družimo od jeseni

Next post

Perfume Genius singlom "Reshaped" najavio novi EP

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *