Home»Pulse»Najave»Dobro došli u svetlu budućnost… Predstava “Nigde nikog nemam” 30. maja u teatru Le Studio

Dobro došli u svetlu budućnost… Predstava “Nigde nikog nemam” 30. maja u teatru Le Studio

4
Shares
Pinterest Google+

U sredu, 30. maja sa početkom u 20:00 časova u teatru Le studio biće odigrana drama Edvarada Bonda  “Nigde nikog nemam” u izvođenju pozorišne trupe Tri Groša.

Predstava govori o budućnosti sveta u kakvom danas živimo i o nasilju koje svaki represivni sistem ostavlja na intiman život poslušnog građanina, čija se ljudska priroda ipak opire dehumanizovanim vrednostima.

U duhu distopičnih pogleda u sutrašnjicu koji su sve prisutniji u popularnoj kulturi, autori prilaze tekstu ne oslanjajući se toliko na tradicionalne antiutopije koje svoju ikonografiju nalaze u diktatorskim sistemima XX veka, već svoju inspiraciju nalaze u savremenom svetu i njegovim sredstvima represije čovečanstva i čovečnosti.

Kroz pronalaženje topline, humora i nežnosti čak i u sivilu postapokalipse, autori daju svoj intimni pečat i izražavaju svoju nadu u opstanak ljudske zajednice.

Nigde nikog nemam/ Photo: Promo
Nigde nikog nemam/ Photo: Promo

U ambijentalnom prostoru propale industrije ova multimedijalna predstava razbija okvire tradicionalnog pozorišta poigravajući se sa životnom i virtuelnom stvarnošću.

Predstava je prvi deo triologije “Threepenny dystopia”.

Režija: Ana Popović i Marija Barna Lipkovski. U predstavi igraju: Isidora Simijonović, Jovan Zdravković i Aleksandar Meda Jovanović.

Cena ulaznice iznosi 550/350 dinara (za studente, penzionere i nezaposlene) uz rezervaciju, a 700 dinara bez.

 

Previous post

Da li ste spremni za Dubioza kolektiv udar... Još mesec dana je ostalo do koncerta na Tašu

Next post

Gogol Bordello i bis na krovu... Ovako je sinoć bilo u bašti SKC-a

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *