Home»Muzika»Darko Rundek, Marko Louis i Tyger Lamb nova revijalna imena 11. Demofesta

Darko Rundek, Marko Louis i Tyger Lamb nova revijalna imena 11. Demofesta

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Banjalučki Demofest nastavlja sa predstavljanjem revijalnog programa i donosi nova imena 11. izdanja najvećeg festivala demo bendova u jugoistočnoj Evropi.

Tako će publika okupljena na tvrđavi Kastel u petak 20. jula, posle druge polufinalne večeri slušati i gledati poznate regionalne izvođače: Darka Rundeka & Ekipu, Marka Louisa i bend Tyger Lamb.

Darko Rundek/ Photo: Emir Srkalović
Darko Rundek/ Photo: Emir Srkalović

Darko Rundek, hrvatski muzičar, pesnik, reditelj, glumac i jedan od osnivača kultne grupe Haustor na Demofest se vraća posle punih 10 godina.

Pose razlaza sa Haustorom, Rundek počinje uspešnu solo karijeru i objavljuje albume “Apokalipso”, “Ruke” i “Plavi avion”.

Podsećanja radi, Rundeka je tokom ovog perioda pratilo nekoliko bendova, pa je nastupao pod imenima Darko Rundek & Cargo Orkestar i Rundek Cargo Trio, dok se trenutni prateći bend zove jednostavno – Ekipa.

Prošle godine objavljeno je izdanje “Dovitljivi mali čudaci”, do tada izgubljeni album grupe Haustor, koji je snimljen 1990. godine.

Pored toga što piše muziku za pozorište i film, Rundek je radio i kao asistent režije u pozorištu, glumio u predstavama i režirao drame, a 1991. godine preselio se u Pariz gde i sada živi.

Marko Louis/ Photo: Promo
Marko Louis/ Photo: Promo

Marko Louis je beogradski muzičar koji je publici poznat i kao član bendova Maraqya i St. Louis Band. Odrastao je u muzičkoj porodici. Njegov otac je bio poznati srpski pevač, majka je svirala bas gitaru i pevala u horu, a njegova sestra je takođe pevačica.

Otkako se seća muzike, u kući su se slušali soul i džez iz 60-ih i 70-ih godina. Njegova muzika je kombinacija žanrova kao što su soul, R’n’B, pop sa elementima balkanske i orijentalne kulture.

Do sada je objavio dva solo albuma: “Shine On Me” i “Beskraj”.

Tyger Lamb/ Marina Uzelac
Tyger Lamb/ Marina Uzelac

Zagrebački bend Tyger Lamb je vicešampion desetog izdanja Demofesta. “Zvijer s dušom tigra u koži janjeta”, kako vole da kažu za sebe, rođena je u jednoj zagrebačkoj garaži 2016. godine, a njihov zvuk krasi psihodelični koktel bluza, surfa, soula i daba.

Nedavno su objavili album prvenac pod nazivom “Born Into This”.

Darko Rundek & Ekipa, Marko Louis & Barka Brass Band i Tyger Lamb se pridružuju ranije objavljenim imena Demofesta, među kojima su Magnifico & The Serbian Army Orchestra, Dječaci i Wolfram.

Ostale detalje u vezi sa 11. Demofestom možete da pronađete na zvaničnom sajtu www.demofest.org, kao i Facebook stranici festivala.

Ovogodišnji Demofest biće održan od 19. do 21. jula na prostoru tvrđave Kastel u Banjaluci.

 

 

 

 

Previous post

Artan Lili otvaraju novi koncertni prostor u centru Novog Sada

Next post

Ponovo se zavrtela Rok planeta... Mali rokeri družili se sa vršnjacima iz škole "Dragan Marinković" kod Kraljeva

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *